Direktør om Taxify: De bliver politianmeldt lige så snart vi ser dem

Når Taxify kommer til Aarhus, vil de få en kold skulder fra byens to taxaselskaber

02:27

Taxiselskabet Taxify er på vej til at gøre sit indtog i Aarhus. Lige nu søger taxiselskabet Taxify på Facebook efter chauffører til at køre i Aarhus, og flere hundrede har allerede vist interesse.

Taxify minder meget om tjenesten Uber. For at bruge tjenesten skal du downloade en app til din mobiltelefon. De fleste af selskabets chauffører stiller deres egen bil til rådighed.  

Læs også Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Men hos byens to taxaselskaber er modtagelsen af Taxify meget negativ.

- I det øjeblik, vi får kendskab til dem, så bliver de politianmeldt. Det er jo ens egen privatbil, man kører rundt i og de mener, man kan tjene 500 kroner i timen, og der bliver formentlig ikke betalt skat af det, siger John Lindbom, direktør i DanTaxi til TV2 |ØSTJYLLAND.

Risikerer plettet straffeattest
Hos Aarhus Taxa opfordrer bestyrelsesformanden de chauffører, der overvejer at køre for Taxify, at tænke sig godt om, før de sætter sig bag rattet. De risikerer nemlig at få en plettet straffeattest.

- Hvis man gerne vil undgå, at man får en plettet straffeattest, er man nødt til at sætte sig ordentligt ind i, om de her selskaber nu også lever op til gældende lovgivning. Og som det er i dag, så har jeg svært at se det i det her tilfælde, siger Richard Motzfeldt, bestyrelsesformand i Aarhus Taxa.

I København er flere Uber-chauffører netop blevet dømt for at køre pirattaxa. Over for TV 2 | ØSTJYLLAND fastlår Martin Villig, at Taxify vil overholde dansk lovgivning, og han opfordrer chaufførerne til at betale skat af deres indtægt.

- Vi kan selvfølgelig ikke tvinge dem til at betale skat, men fra vores sidegør vi alt for at gøre det så nemt og simpelt for chaufførerne at betale skat af deres indtægt, siger Martin Villig.

Taxify blev grundlagt i Estland i 2013 og har sidenhen spredt sig til 20 byer i 13 lande.

Du kan se mere til Taxify i indslaget øverst på siden.