Politikerne lover mere natur: Søren drømmer om en ny park

Søren Broberg er glad for udsigten til mere natur i Aarhus Kommune, og han drømmer om et nyt stykke natur lige uden for døren.

Der skal være langt mere natur i Aarhus Kommune. Så langt kan politikerne i Aarhus Kommune godt blive enige, men hvad og hvordan er der straks flere holdninger til. 

Diskussionen om natur i kommunen fik tidligere i dag ekstra vind i sejlene, efter at rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) præsenterede en plan for 10 projekter, der skal give 1600 hektar ny natur.

Omgående fandt forslagene opbakning. Blandt andre fra SF og Socialdemokratiet som er med på idéerne, lyder det onsdag.

Ønske: Park på Aarhus Ø

Ikke langt fra rådhuset og de naturglade kommunalpolitikere sidder Søren Broberg hver morgen og nyder sin kaffe på sin altan, hvorfra han har udsigt over Aarhusbugten. 

Aarhus Kommune har et erklæret mål om at skabe markant mere natur i det åbne land frem mod 2030, og det lyder jo godt, mener Søren Broberg. Det samme gælder kommunens ambition om, at alle borger skal have et stykke natur tæt på.

Rådmandens 10 naturprojekter

Derfor håber an heller ikke, at politikerne i deres iver for at skabe mere natur glemmer ham og hans naboer. Havudsigten nyder han nemlig fra sin lejlighed i Isbjerget på Aarhus Ø, og bevæger man sig rundt i den nye Aarhusbydel, er det ikke natur, der falder først for.

Derfor har Søren Broberg et ønske. En park, hvor han kan få tankerne på gled, og hvor han kan meditere. Se hele interviewet med Søren Broberg herunder.

Der skal være langt mere natur i Aarhus Kommune. Så langt kan politikkerne godt blive enige, men hvad og hvordan er der straks flere holdninger til. Og på Aarhus Ø er frygte På Aarhus Ø bor en mand, der har bidt mærke i, at politikerne gerne vil sikre mere bynær natur. Men han frygter, at Aarhus Ø bliver glemt i ligningen - til fordel for mere beton.