Hotspot ophæves ved populært samlingssted

Østjyllands Politi har valgt at ophæve det såkaldte hotspot i Botanisk Have i Aarhus.

I knap to måneder har myndighederne haft beføjelser til at indføre et midlertidigt opholdsforbud, hvis for mange mennesker stimler sammen i Botanisk Have i Aarhus.

Men i dag har Østjyllands Politi valgt at ophæve det såkaldte hotspot i parken. Det skriver de på Twitter.

- Vi har i dag ophævet det hotspot, vi oprettede i Botanisk Have. Vi havde skærpet opsyn med parken for at undgå at for mange forsamlede sig, men vi mener ikke, det er nødvendigt længere, skriver politiet på Twitter.

Hotspottet blev indført den 28. august, og lige siden har Østjyllands Politi holdt særligt øje med, hvor mange mennesker der stimlede sammen i parken. Men det er altså slut nu.

For mange mennesker og for meget støj

Henover sommeren har vi her på TV2 ØSTJYLLAND fortalt, hvordan Botanisk Have i det centrale Aarhus har været brugt af festglade aarhusianerne, der udstyret med soundbokse har spillet godt op i festen - til stor gene for naboer til parken.

Det resulterede i at politiet besøgte parken flere gange, hvor de blandt andet uddelte bøder og beslaglagde soundbokse på grund af for høj musik.

VIDEO: Flere naboer har været stærkt chikaneret over det høje lydniveau fra Botanisk Have. Aarhus Kommune og Østjyllands Politi lavede derfor nye tiltag, som skulle stoppe støjen, så naboerne kunne sove igen.

Politiet konstaterede også, at for mange mennesker stimlede sammen, og det fik dem til at sætte ind og oprette det såkaldte hotspot.

- Vi har konstateret, at der samles rigtig mange unge mennesker, og at der simpelthen er for mange til stede. De mødes i grupper, men som aftenen går, blander de sig. Hvis vi kan se, at mange forsamler sig og udgør en smitterisiko, så kan vi hurtigt lave indføre et opholdsforbud på stedet, lød det fra Kirsten Dyrman på et pressemøde om coronasituationen i Aarhus Kommune fredag den 28. august.

Hotspottet i Botanisk Have i Aarhus har vist sig at have den ønskede effekt. Politiet oplyser dog, at der fortsat er hotspots i Storegade i Randers og i et område i midtbyen i Aarhus.

Fakta om opholdsforbud

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste