På Fortegården udstilles beboernes livshistorier

Livshistorier bringer personale og beboere tættere sammen på Plejecenter Fortegården

08:14

På Plejecentret Fortegården i Risskov ved Aarhus er beboernes livshistorier kommet på udstilling. Det er personalet, som har interviewet beboerne om, hvad de har oplevet gennem et langt liv. Efterfølgende er historierne blev udstillet på 'livsplakater' med billeder og tekst, og beretningerne har givet personalet en tættere kontakt med beboerne.

- Vi har haft et længerevarende tema om livshistorier, hvor rigtig mange beboere har haft lyst til at være med. Det har givet nogle utrolig spændende og rørende minder, der er dukket op og kommet frem efter et langt liv. Det har givet os et helt unikt kendskab til vores beboere i forhold til den livserfaring og de livsbegivenheder, der har været med til at skabe de mennesker, som bor her i dag, siger Tanja Krogh-Brandt, ergoterapeut på Fortegården.

Hun fortæller, at der kan ligge meget styrke og glæde i at huske og genfortælle gamle minder.

Tanja Krogh-Brandt viser beboernes livshistorie-væg frem

Én af dem, der har fortalt sin livshistorie og fået den hængt op på plejecentret, er 95-årige Marie Matthiesen, der er beboer på Fortegården.

Hun synes, at det har været godt at være med til projektet.

Læs også Plejehjemsbeboere genopliver minder fra egne bryllupper

- Jeg synes, at det var dejligt sådan at snakke med jer (personalet, red.), om alt lige fra jeg var barn og frem, siger Marie Matthiesen.

Væggen med de udstillede livshistorier blev indviet med kage og champagne, hvor beboernes pårørende var inviteret til at deltage.

I videoen øverst på siden, som er lavet af Palle Hansen, kan du se mere om projektet og høre noget af Marie Matthiesens livshistorie.