Plejehjemsbeboere genopliver minder fra egne bryllupper

Plejecentret Fortegården i Risskov har i denne uge bryllupstema

05:24

1 af 2

- Har du den stadigvæk?, spørger ergoterapeut Tanja Krogh-Brandt en af de kvindelige plejehjemsbeboere, mens hun peger på kjolen på det sort-hvide bryllupsfoto.

- Nej, den har jeg da smidt ud, lyder svaret.

Samtalen udspiller sig på plejcentret Fortegården i Risskov ved Aarhus, hvor gamle minder fra en lykkelig tid bliver genopfrisket i denne uge. Her har centret valgt at sætte fokus på bryllupper fra før i tiden og frem til i dag.

I løbet af ugen har beboerne selv været med til at pynte æresport, dække flotte borde og lave en tre-lags bryllupslagkage, som de har serveret for deres pårørende.

Danmarks ældste: Signe fylder 110 år og fejrer det med fest

Rundt omkring på giner er der udstillet tøj:

- Vi har fået beboerne til at finde deres gamle brudekjoler og smokinger frem. De fleste er blevet gift i 1950'erne, så det er en del år tilbage, siger Tanja Brandt-Krogh.

Glæde og livskvalitet

Hele temaugen handler om at give beboerne en god oplevelse, som samtidig er genkendelig:

- De har fremvist deres egne bryllupsbilleder, og så har vi kunne snakke ud fra dem.

Torsdag aften blev der sat tænder i bryllupskagen, som dermed afsluttede en hyggelig uge, som har gjort indtryk på beboerne. En af dem er Svend Ginnerup Andersen, der ikke kunne lade være med at smile:

- Det er dejligt. Det er så med til, at vi får øjnene op for det på en anden måde, når vi ser bryllupsbillederne, siger han.

Du kan komme med en tur og opleve bryllupsstemningen på plejecentret Fortegården i videoen øverst i artiklen. Videoen er filmet af Palle Hansen.