P-kælder truer med at styrte sammen - bliver til en stor sandkasse

Parkeringskælderen, under den gamle rutebilstation i Aarhus, truer med at brase sammen. Nu skal den fyldes op med sand, så det igen er sikkert at færdes på den.

I oktober sidste år blev en stor del af rutebilstationen i Aarhus afspærret, fordi der var fare for, at den gamle parkeringskælder, der ligger nedenunder, ville styrte sammen.

Og nu et år senere er arbejdet med at udbedre situationen omkring rutebilstationen gået i gang.

Aarhus Kommune har regnet sig frem til, at den bedste løsning på problemet er at fylde p-kælderen med sand og grus.

- Konstruktionerne er i en sådan stand, at det ikke er forsvarligt at lave midlertidig understøtning eller lignende. Så vi er kommet frem til, at den bedste løsning er at opfylde den og lave en rutebilstation ovenpå igen, siger projektleder ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Morten Søndergaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Parkeringskælderen er opført tilbage i 1950’erne, og den er senest blevet brugt af et biludlejningsfirma.

Rutebilstationen i Aarhus bliver, hvor den er.
Rutebilstationen i Aarhus bliver, hvor den er.

Danmarks største underjordiske sandkasse koster 20 millioner

Det er Aarhus Kommunes plan, at de først fylder p-kælderen med sand for at sikre den mod nedstyrtning, og at de så efterfølgende genetablerer og ombygger rutebilstationen.

Den plan koster sammenlagt i omegnen af 20 millioner kroner. Et beløb, der ifølge ejendomschefen ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune kunne have været meget højere, hvis man ville beholde p-kælderen.

- Det er ikke muligt at understøtte konstruktionerne, uden at det vil koste alt for mange penge. Det ville faktisk betyde, at man skulle bygge det op fra nyt, siger ejendomschef ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Katharina Nyborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Arbejdet med opfyldningen af den gamle parkeringskælder, og ombygningen af rutebilstationen vil vare indtil august næste år.

I den tid skal op mod 1000 lastbiler levere de nødvendige 6000 kubikmeter sand og grus, der skal til at fylde parkeringskælderen.

Ombygning giver trafikale udfordringer

Rutebilstationens ombygning vil foregå i to etaper, hvor den ene halvdel af rutebilstationen vil være spærret under første etape, og den anden halvdel under anden etape.

Afspærringerne giver nogle trafikale udfordringer for busserne, der får nye midlertidige holdepladser på rutebilstationen og de omkringliggende gader – Ny Banegårdsgade, Fredensgade og Sønder Allé.

Her kan du se, hvor din bus holder i perioden 26. oktober 2020 til marts 2021.
Her kan du se, hvor din bus holder i perioden 26. oktober 2020 til marts 2021. Foto: Midttrafik

På langt de fleste busruter sker der ingen ændringer af køreplanerne på grund af ombygningen. Dog er der ændringer på enkelte busruter, hvilket du kan læse mere om på Midttrafik.dk

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

modermærkekræft hudkræft modermærker

Fejl i måling af modermærker: Otte patienter fejlbehandlet

Endnu en ulykker i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

playPolitijagt førte til ulykke i dødskrydset

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Østjyllands Brandvæsen brandbiler

Lejlighedsbrand på ø: Færge vender rundt for at hente brandbiler