Østjysk optagelsesprøve: Hård kamp om at blive livredder

Søndag dystede 44 vandglade østjyder om sommerens eftertragtede livredder-pladser

Foto: TrygFonden

Foto: TrygFonden

1 af 2

Selv om der ikke er meget sommer og sol over tidens vejr, er TrygFonden Kystlivredning i fuld gang med forberedelserne til en ny sæson.

I løbet af de kommende måneder skal der optages nye livreddere i korpset, og de skal bestå teoretiske og fysiske prøver, inden de er klar til at trække i den rød-gule livredderuniform og passe på badegæsterne.

Søndag var der optagelsesprøve i Aarhus, hvor 44 dystede på Idrætshøjskolen.

På landsplan er der brug for i alt 60 livreddere. 133 har sendt ansøgning. 

Læs også Nu har livredderne forladt strandene

- Et krav for at komme til optagelsesprøve er, at man har en gyldig bassinlivredderprøve, så allerede der skærpes feltet. Det er utrolig vigtigt, at de nye livreddere ud over at have kompetencerne i vandet i orden også er i stand til at vurdere risiko og forudse farlige situationer, siger uddannelsesleder Michael Iwersen fra TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse. 

René Højer, programchef i TrygFonden, fortæller, at forberedelserne til årets badesæson er i fuld gang.

- For at blive livredder hos os skal man være i både fysisk og mental topform, så man kan sørge for badegæsternes sikkerhed til sommer. Forud for sæsonen skal livredderne derfor have testet formen og træne, så de er helt skarpe og klar til at håndtere både de alvorlige situationer, der kan opstå på strandene, og de almindelige forebyggende og oplysende indsatser, siger han. 

Læs også Flere skal kunne bruge hjertestarter

TrygFonden Kystlivredning oplyser, at livredderne i 2016 gennemførte 49.738 indsatser fordelt på 36 strande og havnebade.

I 16 af tilfældene blev det vurderet, at personer var i akut livsfare.

I 2017 er livredderne på strandene fra den 23. juni til den 16. august.