Øjenvidner fra hestevognsulykke: Det kunne ske for alle

Ifølge øjenvidner kunne man ikke have forudset hestevognsulykken lørdag.

Lørdag mistede en 61-årig kvindelig kusk på tragisk vis livet ved Store Torv i Aarhus i forbindelse med en hestevognsulykke.

Ulykken skete ved et julemarked, hvor mange mennesker var forsamlet. Flere vidner fortæller til både medier og Østjyllands Politi, at hesten blev urolig, da der af uvisse årsager opstod problemer med dens skyklapper og seletøj.

Jette og Carsten Greibe fra Djursland oplevede ulykken fra nærmeste hold. Her forsøgte de selv at få folk ad vejen, ligesom de kunne se, hvordan en mand kastede sig ind i to damer, for at fjerne dem fra hestens bane.

- Hesten begyndte at trampe i jorden, så der stod gnister ud fra skoene, inden den flygtede, fortæller de.

En hestevogn forulykkede på Lille Torv i Aarhus lørdag eftermiddag.
En hestevogn forulykkede på Lille Torv i Aarhus lørdag eftermiddag. Foto: Linea Millard (privatfoto)

Begge har de mange års erfaring med heste, og de er enige om, at der er tale om en yderst uheldig ulykke, som man umuligt kunne have forudset. Der var altså intet galt med hverken hest, kusk eller sikkerheden generelt, som de oplevede det.

- Det kunne ske for alle, siger de og forklarer, at hesten hurtigt efter ulykken blev rolig igen.

Udover kusken var der tre personer om bord i hestevognen, der, under hestens flugt, knækkede et hjul, inden den væltede.

Den væltede hestevogn på Store Torv i Aarhus.
Den væltede hestevogn på Store Torv i Aarhus. Foto: Linea Millard (privatfoto)

Julemarkedet fortsætter

Østjyllands Politi er endnu ikke kommet nærmere en årsag til ulykken. En bilinspektør er dog i gang med at undersøge sagen. 

Resten af julemarkedet blev lørdag aflyst, men er oppe at køre igen søndag.

- Kusken havde mange års erfaring med netop at køre hestevogn i større byer. Det er desværre en helt forfærdelig kombination af uheld, der gjorde, at hesten løb løbsk. Det er en tragisk hændelse, som vi er ekstremt kede af, sagde arrangør Anna Lund lørdag til TV 2.