Militærpolitibetjent mister livet i tjeneste

Militærpolitibetjenten fik et ildebefindende i forbindelse med en løbetur på Forsvarets område i Brabrand. Han døde søndag aften.

Området i Brabrand huser i dag Forsvarets Sanitetskommando og Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

En militærpolitibetjent er søndag aften død i tjeneste efter en ulykke i forbindelse med en løbetur.

Det oplyser Forsvaret på sin hjemmeside søndag aften.

Ulykken skete lørdag 11. juli omkring klokken 18.00, hvor militærpolitibetjent Claus Chris Petersen var ude på en løbetur på Forsvarets område i Brabrand tæt ved Aarhus.

Under løbeturen fik han et ildebefindende og faldt om med et hjertestop.

Det er forfærdelig trist. Vi har i dag mistet en god og nær kollega.

Michael Frandsen, Oberstløjnant

En civil, der kom gående på fortovet uden for området, så episoden og klatrede hurtigt over hegnet for at give livreddende førstehjælp. Han fik senere assistance af betjentens kolleger, der skyndte sig til stedet med en hjertestarter.

Der blev hurtigt tilkaldt en ambulance, og militærpolitibetjenten blev kørt til Skejby Hospital, men hans liv stod ikke til at redde.

- Det er forfærdelig trist. Vi har i dag mistet en god og nær kollega. Claus vil blive savnet. Mine tanker går i dag til Claus' familie og venner, siger oberstløjtnant Michael Frandsen, der er chef for det værnsfælles militærpoliti.

Læs også Ny vandrerute på 36 kilometer: Følg sporet af den gamle jernbane