Medvind på cykelstien: Elcykler hitter mere end nogensinde før

En ny opgørelse viser, at salget af elcykler i Aarhus er steget med hele 193 procent det seneste år

Det står ned i stænger, der er modvind, og desuden er det også mørkt udenfor. Det danske vejr opfordrer ikke altid til at hoppe på cyklen, når man skal på arbejde. Og måske er lysten endda endnu mindre med tanke på, at man rammer en hård bakke uanset, hvorhen man skal cykle.

quote En elcykel giver konstant medvind på cykelstierne, og det er bare hit

Olav Bjørn Jørgensen, adm. direktør hos Hellorider.dk

Men der er hjælp at hente. For selvom elcyklen for bare få år siden havde ry for at være et hjælpemiddel udelukkende til ældre mennesker, er situationen i dag helt anderledes. Elcykler sælger bedre end nogensinde før, og det er der en årsag til, hvis man spørger adm. direktør hos online elcykel-salgssiden Hellorider.dk:

- En elcykel giver konstant medvind på cykelstierne. Ligegyldigt, hvor du cykler hen, får du altid hjælp af elcyklen, og det er bare et kæmpestort hit, siger Olav Bjørn Jørgensen, adm. direktør hos Hellorider.dk til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus er i førersædet

Den helt stor vinder på elcyklen er Aarhus. En ny opgørelse fra Hellorider.dk viser, at salget af elcykler i netop Aarhus er eksploderet det seneste år. Indtil videre i 2017 har Hellorider.dk nemlig solgt 193 procent flere cykler i forhold til året før i 2016. 

- Generelt er elcykler i en enorm vækst i hele Danmark, men særligt i Aarhus er det altså virkelig attraktivt at anskaffe sig en eldreven cykel, siger Olav Bjørn Jørgensen.

Ifølge ham er der nogle helt særlige årsager til, at Aarhus løber med sejren over antal elcykler. I deres undersøgelse har de spurgt en række handlende, hvorfor de har valgt den motoriserede jernhest i Aarhus-området: 

- Det, folk særligt nævner som årsag, er tidsbesparelse. Med en elcykel kan du køre op til 25 km/t, og det er altså noget hurtigere, end det ofte foregår i bil i myldretiden. Det betyder, at elcyklisterne kan drøne forbi de lange morgenkøer på cykelstien, siger Olav Bjørn Andersen.

quote Med elcyklen får du konstant hjælp, så du kan klare selv den hårdeste bakke uden sved på panden

Olav Bjørn Jørgensen, adm. direktør hos Hellorider.dk

Desuden handler det også om de berømte bakker i Aarhus, der bliver lettere at overvinde på med motor på bagagebæreret:

- Rigtig mange mennesker er træt af at komme på arbejde med svedigt og ildelugtende tøj, og det er der særlig risiko for i Aarhus, hvor der er bakker stort sige ligegyldigt, hvor du cykler hen. Men med elcyklen får du konstant hjælp, så du kan klare selv den hårdeste bakke uden sved på panden, forklarer direktøren for Hellorider.dk

Elcyklen er for alle

Undersøgelsen fra Hellorider.dk viser desuden, at elcyklen ikke længere kun er forbeholdt ældre mennesker:

- Det er alle aldre, der køber en elcykel i dag, hvilket jo er et stort fremskridt. Samtidig kan vi også se, at det både er mænd og kvinder, der er interesseret i at få hjælp på cykelstien, siger Olav Bjørn Jørgensen.

Derudover er det særligt det arbejdende folk, der forfalder til at købe en cykel med el, fortæller direktøren.

- De folk, der har mellem nul og ti kilometer på arbejde er særligt interesserede i en elcykel i Aarhus, kan vi se. Vi tror, det er fordi, lige netop den afstand passer rigtigt godt i forhold til, hvad man kan få ud af elcyklen, siger Olav Bjørn Jørgensen.

VIDEO: Herunder kan du se et indslag fra TV2 ØSTJYLLAND den 27. februar 2017, hvor en gruppe cyklister kom i glat føre på Nordre Ringvej i Aarhus.

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier