Lys tændt i kendt vandtårn: Kan ses på 10 kilometers afstand

Fredag blev der sat strøm til en stor lysinstallation på vandtårnet i det vestlige Aarhus, og man forventer at kunne se vandtårnet på 10 kilometers afstand

Fredag aften blev der tændt lys på vandtårnet i Bispehaven i Aarhus. Se en video derfra nederst i artiklen.

Vandtårnet i Bispehaven ligger umiddelbart ud til Åby Ringvej nær krydset ved Viborgvej. Foto: Google Maps

1 af 2

Vandtårnet i Bispehaven i Aarhus kan i dagslys ses fra mange steder i byen. Og efter fredag aften kan man også se vandtårnet i mørke.

Fredag aften blev der nemlig strøm til en lysinstallation på det 32 meter høje vandtårn. Vandtårnet i Bispehaven rager 108 meter op over havets overflade, og meningen er, at man skal kunne se lyset i vandtårnet på 10 kilometers afstand.

Læs også Bandeplaget område bliver nu forskønnet

Lysinstallationens nederste del er oplyst af en vandeffekt, som understreger vandtårnets funktion. Og den øverste del er en markeret linje af lys, der symboliserer horisonten.

Lyset skifter farve i takt med årstiderne, solopgang og solnedgang, og lyset vil understrege det naturlige lys på himlen.

Lys på Aarhus

Aarhus Vand samt Teknik og Miljø i Aarhus står bag projektet ”Lys på Aarhus”. Projektet handler om at bruge lys til at skabe attraktive byrum, gader og pladser.

Læs også Kometstøv på nattehimlen i nat: Masser af stjerneskud

Boligselskabet Østjysk er også med i vandtårnsprojektet. Selskabet arbejder for at skabe et mere trygt Bispehaven, og lyset i vandtårnet skal være med til at symbolisere denne udvikling.

Fredag aften var Bispehavens beboere inviteret med til indvielsen af lysinstallationen.

På Facebook sendte TV2 ØSTJYLLAND fredag aften live, da lyset blev tændt. Se det herunder: