Bandeplaget område bliver nu forskønnet

Bispehaven i Aarhus V får en ny lys-installation, der skal skabe positiv opmærksomhed om området, der har været centrum for en del af bandekonflikten

Den seneste tid har boligkvarteret Bispehaven i Aarhus V været nævnt flere gange i medierne i forbindelse med bandekonflikten i området.

Aarhus Vand vil nu være med til at skabe positiv opmærksomhed omkring området.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Lys i tårnet

I aften tænder de for første gang lys i boligkvarterets vartegn, vandtårnet, som kan ses øverst i artiklen.

Vandtårnet er ejet af Aarhus Vand og ligger i Hasle ud til Ringvejen. Det kan med sin højde på 32 meter ses 10 kilometer væk.
Vandtårnet er ejet af Aarhus Vand og ligger i Hasle ud til Ringvejen. Det kan med sin højde på 32 meter ses 10 kilometer væk.

Aarhus Vand og Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune står bag projektet, som bliver en del af ”Lys på Aarhus”. Det er projekter, der handler om at bruge lys til at skabe attraktive byrum, gader og pladser, der kan forme og understøtte byens liv nu og i fremtiden. 

Projekterne har forskellige formål og karakter, men ens for dem alle er et ønske om at involvere både borgere og erhvervsliv i udviklingen af de forskellige byrum.

Derfor er boligorganisationen Østjysk Bolig også med i vandtårnsprojektet. Østjysk Bolig arbejder for at skabe et mere trygt Bispehaven, og vandtårnsprojektet skal være et synligt symbol på denne udvikling i et ellers udsat boligområde.

Kan ses onsdag

Onsdag den 30. august omkring kl. 19 kan man første gang se lys i tårnet, da det aarhusianske lysfirma Moto Muto tester enkelte delelementer af lysinstallationen.

Beboerne i Bispehaven er inviteret med til begivenheden, og de vil sammen med trafikanterne på Ringvejen blive vidne til en illumination, hvor den nederste del af tårnet bliver oplyst af en vandeffekt, der understreger vandtårnets funktion. Den øverste del, der kan ses på 10 kilometers afstand, bliver markeret med en linje af lys.

Lyset skal symbolisere horisonten, der langsomt skifter farve i takt med, at solen går ned og står op. Lyset og farverne vil skifte sammen med solnedgangen og årstiderne og på den måde understrege det naturlige lys på himlen.