Køber lejligheder i forstæderne

Aarhus C er blevet for dyr for mange

Riften om lejlighederne i de aarhusianske forstæder er steget i takt med, at det er blevet dyrere at købe en bolig i Aarhus C.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home har kædens mæglere de seneste måneder solgt flere lejligheder i forstæderne.

Det skyldes først og fremmest, at priserne udenfor Aarhus C er markant lavere end i de centrale dele af byen.

- Det er vores opfattelse, at priserne er steget så meget på lejligheder i 8000 Aarhus C, at flere nu søger mod forstæderne: Åbyhøj, Viby, Risskov m.v., som traditionelt har en del lavere kvadratmeterpriser, siger Annette Rønne, der er indehaver af syv Home-forretninger i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Se: Huspriserne kravler i vejret

Mens priserne i Aarhus Nord - herunder Trøjborg - ligger relativt tæt på Aarhus C-priserne, så er der et stykke ned til Brabrand og Viby, der er omtrent 40 pct. billigere. Dermed kan en lejlighed på 85 kvadratmeter uden for bykernen være op mod en lille mio. kr. billigere.

Den nye interesse for lejlighederne i forstæderne slår igennem i det nye ejerlejlighedsprisindeks fra Home og Danske Bank.

I Aarhus Kommune er priserne faldet med 2,6 pct. fra september til oktober, og forklaringen er ifølge Home-mæglerne flere salg af billigere lejligheder i forstæderne.

- Det er ikke vores vurdering, at det er priserne, der falder, men derimod fordelingen af salgene i Aarhus Kommune, der giver forskellen, siger Annette Rønne.