Kendt genbrugsstation rykker permanent til Sydhavnen

Genbrugsstationen REUSE flytter fra Godsbanen til det nye Sydhavnskvarter i Aarhus

I dag ligger genbrugsstationen ved Godsbanen. Men nu har byrådet besluttet, at den skal flytte permanent til Sydhavnskvarteret.

På et byrådsmøde i går besluttede byrådet i Aarhus at gøre genbrugsstationen REUSE permanent og rykke den til det nye Sydhavnskvarter.

- Jeg er glad for at byrådet har bekræftet, at Aarhus har brug for REUSE. Det bliver spændende at rykke i nye omgivelser i Sydhavnskvarteret, siger Lene van der Raad, affaldschef til AffaldVarme Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Genbrugsstation tilbyder startpakker til unge studerende

Flytningen kommer af, at der på sigt skal bygges nyt på det areal på Godsbanen, hvor REUSE ligger i dag. Placeringen på Sydhavnen er indtil videre frem til 2024.

Aflever dit gamle og få noget nyt-gammelt med hjem

Permanentgørelsen betyder at REUSE får et årligt budget på 2,7 mio. kr. De skal bruges til at køre genbrugspladsens byttecentral og formidlingscenter videre.

Sådan her kommer den nye genbrugsstation muligvis til at tage form. Planen er at REUSE blandt andet får et udendørs aktivitetsområde.

- Det bliver forventeligt nogenlunde den samme service, som der er nu. Det bliver et sted nær byen, hvor det er muligt at aflevere sine ting og måske tage noget andet med hjem, samt lære om sortering og genanvendelse, siger Lene van der Raad.

Der er endnu ikke sat en fast dag på flytningen, men Lene van der Raad håber, at den nye genbrugsstation kan stå klar i den gamle slagteribygning på Sydhavnen efter sommer.

00:53

VIDEO: I sommeren 2017 tilbød genbrugsstationen unge studerende at hente startpakker med inventar til køkkenet. Se indslaget fra 1. august 2017 her. 

Luk video

Planen er at REUSE blandt andet får et udendørs aktivitetsområde og skal bidrage til at skabe et levende erhvervsområde i Sydhavnen. 

REUSE Genbrugsstation

Siden 2016 har tonsvis af brugbart affald fundet nye ejermænd på den gentænkte genbrugsstation REUSE på Godsbanen, der hver dag gæstes af 300-350 personer på udkig efter et gratis genbrugsfund.

På Facebook følges stedet af over 12.000 personer og årligt besøger 40-50 skoleklasser REUSE, hvor de gennemfører et forløb om ressourcer, genbrug og innovation.

Der afholdes arrangementer og workshops for alle, og et korps af REUSE-frivillige
på 10-15 personer afholder en lang række aktiviteter.