Genbrugsstation tilbyder startpakker til unge studerende

På genbrugsstationen Reuse kan unge studerende hente startpakker med inventar til køkkenet

00:53

Når man skal flytte hjemmefra, er der nok at holde styr på. Ikke alene skal der betales regninger og husleje, der skal også købes inventar til den nye bolig.

Og den sidste del vil genbrugsstationen Reuse ved Godsbanen i Aarhus nu hjælpe de flyttende unge mennesker med. De tilbyder nemlig en såkaldt startpakke med køkkenudstyr i form af bestik og andet service. 

Læs også Her er klunsning tilladt

- Vi fik en idé for et par måneder siden, hvor vi bestemte os for at pakke nogle kasser til alle de her nye studerende og folk, der flytter hjemmefra. Vi tænkte, at der må være en masse, der skal ud og etablere sig, siger Sara Krogager, der er daglig leder på Reuse i Aarhus.

Udover at hjælpe de studerende, der flytter hjemmefra, så håber Sara Kroager også, at kasserne kan være med til at udbrede kendskabet til Reuse blandt de unge, der flytter til byen.

Kasserne er fyldt med brugt køkkenudstyr, og det er forskelligt fra kasse til kasse, hvad de indeholder.

- Der er ikke det samme i dem alle sammen, men der er service til seks personer. Måske man er heldig at få en kartoffelskræller, og hvad vi ellers har fundet af ting og sager, siger Sara Kroager.

HVAD ER REUSE?

Reuse er en genbrugsstation i Aarhus, der ligger ved Godsbanen.

Borgere kan aflevere ting, de ikke længere har brug for. I stedet for, at tingene bliver til affald, bliver de stillet frem og kan afhentes af andre.