Kan du også lugte det? Derfor stinker der nu igen

Stanken kan ske at fortsætte til fredag, da virksomheden er stødt på komplikationer.

Selvom Loke synger, at nederlag dufter sødt, er lugten i Aarhus midtby torsdag ikke ligefrem at forveksle med hjemmebag.

For der lugter af gas i store dele af byen, og det har ikke noget at gøre med onsdagens EM-kamp.

quote Vinden skulle have stået ud over vandet i dag. Men den havde så vendt sig, så lugten ryger ind over land i stedet for.

Anders Brix Christensen, operationschef, Østjyllands Brandvæsen

Østjyllands Brandvæsen fortæller, at det kommer fra en virksomhed på havnen.

- Det handler om en virksomhed nede ved havnen, der er ved at rengøre en tank med noget fiskeensilage, siger operationschef Anders Brix Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fiskeensilage er typisk fiskeaffald, der er konserveret i syre. Brandvæsenet fortæller, at det er selve rensningen, der giver lugten.

Vinden driller 

Måske var du en af dem, der måtte lægge næse til en fæl stank i Aarhus midtby i sidste uge

Anders Brix Christensen fortæller, at dagens rensning sker af de samme 2000 kubikmeter store tanke, som forårsagede den ilde lugt i sidste uge.

Lugten kom, fordi tankene var gået i gæring, som gav en fortrængningsgas, der lugtede fælt. Lugten forsvandt i løbet af dagen, men nu kan man altså opleve, at det lugter igen.

Østjyllands Brandvæsen er i gang med at foretage et eftersyn på virksomheden, der egentlig havde planlagt rensningen efter dagens vindforhold.

- Virksomheden havde undersøgt vejrforholdene, og vinden skulle have stået ud over vandet i dag. Men den havde så vendt sig, så lugten ryger ind over land i stedet for, siger han.

Kan fortsætte fredag

Anders Brix Christensen kan ikke sige noget om, om lugten er værre end sidste gang, og hvor langt lugten breder sig.

- Det afhænger af, hvor meget vind der kommer, siger han.

quote Der er ikke noget farligt i det. Det lugter bare rigtig dårligt.

Anders Brix Christensen, operationschef, Østjyllands Brandvæsen

Ifølge brandvæsenet er lugtgenerne ikke farlige.

- Vi har fra virksomheden, at der var sket en gæring i noget biologisk materiale. Der er ikke noget farligt i det. Det lugter bare rigtig dårligt, siger han.

Han fortæller, at lugten kan risikere at fortsætte til fredag.

- De håber at nå det i dag, men de er stødt på komplikationer, så de er vist nødt til at tage i morgen med også, siger Anders Brix Christensen.