Kaffegal stadig ude i kulden, mens rådmand bliver klogere

Det blev hverken til fugl eller fisk på dagens møde i social- og beskæftigelsesudvalget i Aarhus

- Jeg er bekymret for, om det her er en god virksomhed at sende sårbare mennesker i tilbud hos, men jeg synes, det er vigtigt, at vi får virksomhedens billede af sagen. 

Sådan sagde rådmand Kristian Würtz (S) efter et møde i Social- og Beskæftigelsesudvalget onsdag eftermiddag.

Rådmanden var ikke klar til at afslutte samarbejdet med caféen og dens kontroversielle daglige leder, Brian Sørensen.

I stedet blev resultatet af mødet en slags mellemregning, hvor det kommunale samarbejde med Café Kaffegal fortsat er i bero, mens rådmand Kristian Würtz (S) får undersøgt sagen om arbejdsmiljøet i caféen bedre.

Kristian Würtz havde forud for mødet bedt sin forvaltning om en redegørelse i forhold til arbejdsmiljøet på den socialøkonomiske café, hvor 13 tidligere ansatte til TV2 ØSTJYLLAND har fortalt om mobning og et elendigt arbejdsklima.

Sådan sagde rådmand Kristian Würtz efter dagens møde.

Det var den redegørelse, der blev drøftet på udvalgsmødet, og Kristian Würtz vil altså have undersøgt sagen bedre, inden han vil tage stilling til, om samarbejdet med Café Kaffegal skal fortsætte eller afsluttes.

I redegørelsen til udvalget skriver forvaltningen blandt andet:

"Beskæftigelsesforvaltningen har igennem en årrække samarbejdet med ChangeMakers herunder Café Kaffegal, men samarbejdet med cafeen og lederen Brian Sørensen har imidlertid været udfordret. I 2014 og igen i 2016 modtog Beskæftigelsesforvaltningen flere klager fra tidligere ansatte om psykisk belastende arbejdsmiljømæssige forhold."

Aarhus Kommune har bedt det uvildige firma CRECEA, der har særlig ekspertise indenfor arbejdsmiljø, om at tale med de nuværende ansatte på cafeen og vurdere arbejdsklimaet.

Inden dagens møde i Social- og Beskæftigelsesudvalget meldte Venstres Gert Bjerregaard ud, at han mente, at samarbejdet med Café Kaffegal skulle sløjfes uanset hvad, der måtte stå i redegørelsen.

- Jeg har set nok og hørt nok. Vi kan ikke fortsætte som om, intet er hændt. Jeg håber, at vi kan blive enige om at stoppe samarbejdet med Kaffegal. Det er ikke nok blot at sætte det i bero. Det er nogle sårbare mennesker, som Aarhus Kommune ikke har behandlet ordentligt, og det skal vi råde bod på, sagde Gert Bjerregaard (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND talte for nylig med daglig leder af Café Kaffegal, Brian Sørensen, om anklagerne fra de tidligere medarbejdere.