Jagten på pigerne er gået ind: Google viser sig frem

Virksomheder viste sig frem for piger for at skabe interesse for de naturvidenskabelige og tekniske fag

01:55

Vi vil så gerne have flere kvinder - sådan lyder det fra en lang række danske virksomheder. Der er nemlig stor mangel på piger, der har lyst til en fremtid som it-ekspert eller ingeniør.

Derfor prøvede piger fra 2. og 3. G på Viby Gymnasium onsdag kræfter med avancerede udregninger hos Google i Aarhus.

Læs også Stor it-virksomhed: Der er brug for flere kloge hoveder

Jagten på pigerne er nemlig gået ind.

- Det er et nyt sprog. Det er ligesom at lære spansk, tænker jeg, men samtidig har man noget matematik med, siger Anneline Rauch fra 3. Y på Viby Gymnasium. 

Anneline Rauch (i midten) besøgte sammen med sine klassekammerater onsdag Google I Aarhus.

Og Anneline er bare én ud af 1.000 grundskole- og gymnasiepiger, der onsdag var inviteret indenfor hos store virksomheder som Goolge, Vestas og Kamstrup, hvor kontorgangene ofte er domineret af mænd.

I dag fravælger pigerne nemlig i stor stil de tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser. Ser vi for eksempel på det IT-faglige område, er kun 28 procent af de studerende kvinder - mod 72 procent mænd. På det tekniske område er der endnu færre kvinder. Kun 22 procent.

Læs også Flere end 9.800 har søgt Aarhus Universitet som drømmestudie

Også på naturvidenskab er størstedelen mænd. Og det samme gør sig også gældende på teknisk videnskab med 33 procent kvinder mod 67 procent mænd.

Stort uudnyttet potentiale

- Vi føler, at der er et stort uudnyttet potentiale i store pigeårgange, som måske kan tilskyndes at læse fag, som er meget relevante for firmaer som vores, siger Kasper Lund, udviklingschef hos Google i Aarhus.

- Besøget hos Google er en del af den landsdækkende kampagne Girls' day in science, der skal være med til at vække pigers interesse for naturvidenskab og teknik og nedbryde fordommene om, at det kun er for drengene.

Læs også Sabbatåret vinder igen frem hos unge østjyder

- Jeg tror, at der er en overvægt, men det er absolut ikke kun for mænd. Overhovedet ikke. Det er spændende fag, og hvis det er spændende, så synes jeg, at alle kan gøre det, siger Anneline Rauch, der i løbet af dagen mødte kvindelige medarbejdere og studerende, der har valgt den naturvidenskabelige og teknologiske karrierevej.

Har lært noget andet

- Jeg har lært noget, og jeg er blevet underholdt. Jeg har lært noget andet, end jeg ville have lært på en almindelig skoledag, og jeg har fået mere indblik i, hvad datalogi er i forhold til studie, og hvad man arbejder med, når man er datalog, siger Anneline Rauch.

Girls' day in science løber i år af stablen for fjerde år i træk. I år var der 22 virksomheder landet over, der inviterede pigerne indenfor.

Du kan se mere om pigernes besøg hos Google i Aarhus i videoen øverst på siden

01:43

VIDEO: Selvom politikerne gerne vil have de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet, vælger flere østjyder end nogensinde at udskyde studiestart

Luk video