Flere end 9.800 har søgt Aarhus Universitet som drømmestudie

​9.833 ansøgere har i år valgt en uddannelse ved Aarhus Universitet som deres førsteprioritet. Datalogi, matematik og ingeniøruddannelserne oplever fremgang

Efter sommerferien fyldes universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier med nye håbefulde unge.

I går var sidste frist for at søge ind på en uddannelse, og i alt har Aarhus Universitet fået 26.753 ansøgninger.

Blandt dem har 9.833 valgt Aarhus Universitet som deres første prioritet, hvilket svarer nogenlunde til samme niveau som i 2016.

quote Vi ved, at studerende, der optages på deres førsteprioritet, har større sandsynlighed for at gennemføre den uddannelse, de går i gang med.

Berit Eika, prorektor, Aarhus Universitet. 

Det glæder prorektor for uddannelser, Berit Eika.

- Vi ved, at studerende, der optages på deres førsteprioritet, har større sandsynlighed for at gennemføre den uddannelse, de går i gang med. Når man får sit højeste ønske opfyldt, øger det motivationen - akkurat som når man får sit drømmejob. Derfor er jeg særligt glad for at se, at mange igen i år har sat en uddannelse ved Aarhus Universitet øverst på ønskelisten, skriver hun i en pressemeddelelse.

Matematisk fremgang

Ingeniøruddannelserne samt datalogi og matematik har fået flere førsteprioritetsansøgninger end tidligere.

- Det viser, at vores indsats for at styrke ingeniørområdet har båret frugt. Og så ser jeg den positive interesse for vores it-uddannelser som et godt afsæt for Aarhus Universitets nye digitaliseringssatsning, der skal bidrage til at uddanne flere dimittender med digitale kompetencer til fremtidens arbejdsmarked, skriver Berit Eika.

Generelt oplever Uddannelses- og Forskningsministeriet, at flere har søgt uddannelser, hvor der er gode jobmuligheder, og det glæder uddannelsesministeren.

Uddannelser med jobmuligheder

- Jeg er glad for udviklingen i år, fordi flere har søgt mod uddannelser, hvor vi kan komme til at mangle arbejdskraft i det kommende år. Ingen uddannelser er finere end andre, men for både samfundet og de unges egen skyld er det en stor gevinst, hvis de kan få job efter studiet. Det har vi kraftigt opfordret ansøgerne til, og det ser ud til, at de unge har lyttet, siger Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) glæder sig over, at flere unge har søgt mod uddannelser, hvor Danmark kan komme til at mangle arbejdskraft i det kommende år.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) glæder sig over, at flere unge har søgt mod uddannelser, hvor Danmark kan komme til at mangle arbejdskraft i det kommende år. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

På universiteterne har flere søgt mod de sundhedsvidenskabelige-, tekniske- og naturvidenskabelige uddannelser. Blandt andet har flere søgt ind på medicin og civilingeniøruddannelsen.

I alt har 91.539 søgt ind på en videregående uddannelse i år, og det er samlet set tre procent færre end sidste år.

De hovedområder, der har oplevet det største fald i forhold til sidste år, er de kunstneriske uddannelser (26 procent) og teologi (20 procent).

Oversigt over ansøgninger til uddannelserne på Aarhus Universitet

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste