Handicapkørsel med nyt selskab igen: Forældre frygter det værste

Eleverne på Langagerskolen skal nu vænne sig til at køre med et nyt busselskab

Langagerskolen i Viby er en skole til børn med specielle behov. Ofte er det børn med autisme, der går der, og som derfor har brug for lidt mere struktur på hverdagen end mange andre.

Derfor bekymrer det forældrene på skolen, at de nu kan se frem til, at Aarhus Kommune skifter det busselskab, der skal køre deres børn til og fra skole. Det er tredje gang på lidt over et år, at Aarhus Kommune skifter leverandør til transporten. 

I sommeren 2016 var der massive problemer med handicapkørslen, da der blev skiftet til et system, som overhovedet ikke fungerede. Aarhus Kommune kaldte det indkøringsproblemer, og forholdene er da også blevet bedre siden. Men nu frygter forældrene, at det igen går galt.

- Jeg er bekymret for, at det skaber uorden, når vi igen får ny leverandør, for vi er følsomme overfor uorden i vores familier. Vores børn har autisme og/eller svær ADHD, og der er man følsom overfor uorden i hverdagen, siger Rasmus Klim Christensen, der er skolebestyrelsesformand på Langagerskolen. 

- Man har brug for ro, regelmæssighed og struktur, og man har brug for en transport, der fungerer optimalt hver dag. Det giver uorden hver gang, vi gør det her. Vi har gjort det før, men erfaringen viser bare, at det er problematisk, siger han.

Men hos Aarhus Kommune er man sikker på, at der intet er at frygte denne gang.

- Jeg mener slet ikke, der er nogen grund til at frygte problemer ved det her. Vi har haft store indkøringsproblemer ved at få hele den her komplekse ordning til at fungere, men dem mener jeg, at vi er ovre nu. Det at skifte leverandør indenfor ordningen er ikke nogen stor udfordring, og vi er forberedt på det og har god tid til dialog. Så jeg er ikke nervøs for det her, siger Peter Pedersen, økonomidirektør i Aarhus Kommune. 

Hør mere fra Peter Pedersen her.