Frisørerne må vente på genåbning: - Det er en mavepuster

Mandag aften præsenterede eksperter en genåbningsplan, der blandt andet inkluderer butikker og udendørs idræt, men frisørerne må vente.

Selvom det ser ud til, at landet så småt kan begynde at åbne op fra næste mandag, må man fortsat vente med at få klippet lokkerne.

Sådan lyder det i eksperternes anbefalinger om genåbning, der blev offentliggjort mandag aften.

Hos Posins frisør på Trøjborg i Aarhus havde man ellers håbet på snart at kunne byde kunderne inden for, men da regeringens ekspertgruppe præsenterede deres anbefalinger for at genåbne landet, var frisørerne ikke iblandt.

- Det er en mavepuster, vi vil rigtig gerne i gang, siger ejer af Posins Frisør, David Posin, til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter nedlukningen i foråret 2020 var frisørerne nogle af de første, der igen kunne byde kunderne inden for, da landet begyndte at åbne op. Derfor ærgrer det David Posin, at de denne gang ikke står først for.

- Det betyder rigtig meget. Der kommer ingen penge i kassen, der er kun udgifter, siger han.

Nytter ikke at åbne og lukke igen

Alligevel forstår han godt prioriteringen.

- Vi skal alle af med den her virus, så alle kan åbne. Det nytter ikke at åbne lidt og lukke ned igen, så det aldrig bliver restauranternes og festivalernes tur, siger David Posin.

Skulle han alligevel få lov til at åbne, er han klar og understreger, at hygiejnen er i top i hans frisørsalon og mener, at risikoen for smitte er minimal.

- Vi er tæt på kunderne, men vi sidder bagved dem, siger David Posin.

Folketingets partier mødes tirsdag for at drøfte ekspertgruppens anbefalinger om genåbning. Her vil Venstre foreslå at få de liberale erhverv – som blandt andet frisører – med i genåbningen på trods af eksperternes anbefalinger.

Onsdag vil resultatet af drøftelserne blive meldt ud.