Forbud skal sikre drikkevand

1.300 grundejere må ikke længere bruge pesticider

Aarhus Kommune ønsker at sikre drikkevandet i området ved Stautrup og Åbo, hvor den naturlige beskyttelse er meget dårlig.

Aarhus Byråd skal i aften behandle et nyt forbud mod sprøjtegifte.

Det er rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), der foreslår, at 1.300 grundejere i den sydvestlige del af Aarhus Kommune ved Stautrup og Åbo forbydes at bruge sprøjtegifte.

- Rent og rigeligt drikkevand er afgørende for vores borgere, ikke mindst når byen vokser. Mange ser rent drikkevand som en selvfølgelig ressource, men hvis ikke vi handler med omtanke, vil det ikke være tilfældet i fremtiden. Med indsatsplanen for Stautrup og Åbo tager vi endnu et stort skridt for at sikre rent drikkevand til både vores og fremtidige generationer, siger han i en pressemeddelelse.

Indsatsplanen betyder også, at landmænd ikke må anvende pesticider i områder, hvor drikkevandet er særlig sårbart. Landmændene i området kan fortsat dyrke jorden og vil blive kompenseret for eventuelle tab af indtægter.

- Ændringerne i landbruget skal så vidt muligt ske ad frivillighedens vej. Men om nødvendigt vil kommunen stille krav af hensyn til grundvandet, siger Kristian Würtz.

Indsatsplan StautrupÅbo er den anden i rækken af i alt fire indsatsplaner, der skal laves i Aarhus Kommune.