Flere søger ind på teologi

Teologi på Aarhus Universitet glæder sig over, at flere har søgt ind på uddannelsen som første prioritet

Der er stor glæde på telogistudiet på Aarhus Universitet, efter at ansøgningerne fra håbefulde nye studerende er talt op.

Teologistudiet har modtaget 37 procent flere førsteprioritetsansøgninger end i 2014 og er gået fra 49 førsteprioritetsansøgere til 67.

- Det er utroligt glædelige tal. Nationalt er der en stigning på 11 procent i det samlede ansøgerantal, så at vi er på 37 procent på førsteprioritetsansøgere er jo enormt glædeligt, siger afdelingsleder på Teologi Ulrik Becker Nissen til tv2oj.dk.

Hvad grunden til det store optag er, kan afdelingslederen kun gætte på:

Se også: Mange vil være ingeniører

- Vi kan se, at filosofi også har fået en lignende stigning, så så er det jo nærliggende at tænke, at de kan være udtryk for den samme tendens. Jeg tror, at mange unge måske reagerer på det stærke fokus, der er på økonomi og erhvervsrettethed, og så er der måske nogle, der tænker, at der er også andre ting i livet, der er vigtige, siger Ulrik Becker Nissen.

Han glæder sig især over, at det ser ud til, at folkekirken i fremtiden kan se frem til flere ansøgere til præstegerningen:

- Folkekirken mangler ansøgere til embederne, og selvom de, der har søgt ind på studiet, ikke har sagt ja til at skulle være præst endnu, så har de i hvert fald søgt ind på en uddannelse, som kan bruges til det.