Fixerum: Glade for opbakning

Kirkens Korshær glæder sig over, at der er politisk opbakning til, at ordningen med fixerum fortsætter

Foto: Colourbox

Det er Kirkens Korshær, der driver fixerummene i blandt andet Aarhus, og her er man ikke i tvivl om, at rummene har reddet liv.

- Det er helt klart, at der er reddet menneskeliv, og hver eneste dag er der mennesker i en meget udsat situation, der får det lidt bedre og mulighed for at indtage deres stoffer under værdige forhold, så de ikke er henvist til gaden, siger chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

355.000 gange har stærkt afhængige stofmisbrugere taget deres medbragte stoffer i fixerum i Aarhus, Odense og København. 301 gange har en misbruger fået en overdosis, men der har ikke været dødsfald.

Se også: Fixerum redder liv

Det viser en ny evaluering, som Sundhedsministeriet offentliggør onsdag.

- Undersøgelsen viser også, at fordi stofmisbrugerne kommer i kontakt med sundhedspersonalet i fixerummene, får de mere motivation til at gå ind i en eventuel afvænning, og der er en nem mulighed for at tage deres ønsker videre, siger hun.

Helle Christiansen glæder sig over, at der er bred politisk opbakning til, at fixerummene skal fortsætte.

- Det er nu fuldstændig åbenlyst, at ordningen redder liv. Det kan der være nogen tvivl om. Hvis de 301 overdoser var sket på gader og i baggårde, var det ikke endt uden dødsfald, siger Marlene Borst Hansen, sundhedsordfører for De Radikale.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, siger nu, at partiet ikke vil forbyde fixerummene, hvis de vinder valget. Partiet var ellers imod fixerum ved indførelsen i 2012.