Festival håber på konkrete genåbningsplaner og er klar til at tilpasse det hele

Det er svært at planlægge en festival, når man ikke kender omstændighederne. Sådan lyder det fra direktøren for GrimFest, der efterlyser konkrete genåbningsplaner.

Mange venter i dag i spænding på den langsigtede genåbningsplan, som der netop nu forhandles om i Folketinget.

En af dem er Aage Jakob Stokholm. Han er direktør og ejer af festivalen GrimFest i Brabrand.

Selvom han selvfølgelig krydser fingre for at kunne holde festival til sommer, håber han først og fremmest, at forhandlingerne kaster en konkret plan af sig.

- Jo mere information jeg har, jo nemmere er min planlægning. Hvis jeg ingenting ved, er det lidt svært at vide, hvilken retning jeg skal løbe i, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

GrimFest skal efter planen løbe af stablen 29.-31. juli.
GrimFest skal efter planen løbe af stablen 29.-31. juli.

Han er fortsat optimistisk og parat til at tilpasse GrimFest til de givne restriktioner - også selvom det betyder at køre for halv kraft.

- Det er bedre end ingenting. Festivalen er ikke kun en succes, hvis den er det, den plejer at være. For det er ikke det, vi mangler i samfundet lige nu. Vi mangler at kunne komme ud og opleve nogle koncerter og få noget nærhed, siger Aage Jakob Stokholm.

Ikke nok med konkrete datoer

Netop optimismen kan være en svær størrelse, lyder det fra Michael Bang Petersen. Han er leder af HOPE-projektet på Aarhus Universitet, der undersøger danskernes adfærd under coronapandemien.

- Noget af den forskning, vi har lavet viser, at det er vigtigt med håb og optimisme, for om man kan holde fast, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet, handler opbakningen til coronarestriktionerne ikke kun om konkrete datoer, men også om at forstå, hvorfor de er der.
Ifølge Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet, handler opbakningen til coronarestriktionerne ikke kun om konkrete datoer, men også om at forstå, hvorfor de er der. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Alligevel peger han ikke nødvendigvis på, at det er nok med konkrete datoer for de forskellige dele af genåbningen.

- Det at sætte en dato på gør det ikke i sig selv. Det handler også om, at man fra regeringens og myndighedernes side forklarer, hvad det er for et projekt, vi som samfund har gang i, siger Michael Bang Petersen.

Ikke færdige med at gå til koncerter

Skulle coronavirussen fortsætte med at spøge i vores samfund lang tid fremover, stopper det ikke Aage Jakob Stokholm fra GrimFest.

- Vi er ikke færdige med at gå til koncerter, hvis corona ikke forsvinder. Det nægter jeg at acceptere. Så må vi bare finde et eller andet godt, forsvarligt format. Selvfølgelig kan det lade sig gøre, vi skal bare lige have spændetrøjen af, siger han.

I skrivende stund er forhandlingerne om en langsigtet genåbningsplan i Folketinget trådt ind i sin niende time. Der er endnu ikke kommet nogle meldinger om resultatet af forhandlingerne.