Fem gange vejarbejde i Aarhus Midtby i påsken

Trafikanter bør undgå Vesterbro Torv i påsken. Der bliver nemlig foretaget vejarbejdet fem forskellige vejarbejder i området

Foto: Colourbox / Google Street View

Hvis du får lyst til at cruise en tur i bilen i påskeferien, skal du tænke over, hvor du kører hen. Der kommer nemlig til at være vejarbejde fem forskellige steder i Aarhus Midtby. 

Læs også Lastbil i vanvittig overhaling: Nu reagerer politiet på video

Vejarbejdet bliver foretaget fra fredag d. 23. marts klokken 18 til tirsdag den 3. april tidligt om morgenen. I den forbindelse er Langelandsgade, Vester Allé og Hjortensgade spærret. 

- Det er der, der er mindst mulig trafik. Skolerne er lukket og mange holder ferie i den periode, siger trafikkoordinator i Teknik og Miljø Kristina Holm til TV2 ØSTJYLLAND.

Blandt årsagerne til de spærrede veje er flytning af kloakrør i Langelandsgade, reparation af fjernvarme i Hjortensgade og vandfornyelse på Vester Allé. 

Teknik og Miljø råder derfor folk at undgå området omkring Vesterbro Torv i påsken. 

Flere veje i nærheden af Vesterbro Torv vil blive spærret i forbindelse med vejarbejdet. Foto: Teknik og Miljø

Busruter ændres

En del busruter går igennem området, og vejarbejdet kommer derfor til at påvirke bustrafikken. 

- Vi har en person ansat, som har koordineret med Midttrafik. De er blevet orienteret og nogle af de ruter, der kører ad Langelandsgade, er blevet ændret, siger Kristina Holm. 

Hun forventer dog, at der grundet ferien, vil være mindre pres på den kollektive trafik. 

Læs også Kvindelige tømrere er et særsyn: - Jargonen er skrap, men sjov

Teknik og Miljø forventer, at arbejdet slutter tidligt om morgenen d. 3. april, og selvom marts indtil videre har budt på koldt vintervejr, burde dårligt vejr ikke være problematisk for arbejdet. 

Umiddelbart bør vejret ikke påvirke arbejdet, så skal det være ekstremt dårligt vejr. Der skal en del til, at arbejdet bliver udskudt, siger Kristina Holm. 

Mens vejarbejdet står på, vil gule omkørselsskilte guide bilisterne på rette vej. Fodgængere kan forsat bruge vejene, men cyklister skal forberede sig på at stige af og trække flere steder.