Lastbil i vanvittig overhaling: Nu reagerer politiet på video

Video af vild overhaling nær Horsens har fået et hav af reaktioner. Nu reagerer Sydøstjyllands Politi også

00:19

Se videoen af den vanvittige overhaling her.

Det er alle trafikanters mareridt. At se en lastbil komme buldrende ud af mørket i den forkerte side af vejen og med høj fart.

Men det var ikke desto mindre, hvad Asbjørn Vester oplevede og filmede fra sin lastbil i onsdags og fortalte om til TV2 ØSTJYLLAND mandag. Siden er hans oplevelser og videoen blevet flittigt delt og kommenteret på især Facebook.

Og nu går politiet så også ind i sagen. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi over for TV 2.

- Jeg kan bekræfte, at Sydøstjyllands Politi undersøger, om der er grundlag for at indlede efterforskning i anledning af den omtalte video, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen.

Kørte med hovedet oppe i røven

TV 2 har også talt med vognmandsfirmaet Steffen Ludvigsen, hvor chaufføren er ansat. Også efter episoden og den efterfølgende politisag.

Min chauffør kørte med hovedet oppe i røven. Andet er der ikke at sige til det.

Steffen Ludvigsen, vognmand

- Min chauffør kørte med hovedet oppe i røven. Andet er der ikke at sige til det, siger Steffen Ludvigsen til TV 2.

En fyreseddel har der ikke været på tale til chaufføren.

- Han har røde ører, og jeg har sagt til ham, at det er sidste gang, det sker. Men sket er sket, og så kører vi videre derfra, siger Steffen Ludvigsen, der er bekendt med politiets interesse for sagen.

Læs også VIDEO: Lastbil laver vanvittig overhaling venstre om helleanlæg

Får stor bøde og klip i kortet

- De har været forbi for at afhøre min chauffør, og det ender nok med en stor bøde og et klip eller to i kørekortet. Men jeg har selv set videoen, og jeg vil sige, at min chauffør altså har overblik over situationen, da han trækker ud og kører om helleanlægget. Man skal tænke på, at en lastbilchauffør sidder med godt overblik oppe i førerhuset og derfor har bedre grundlag for at træffe den slags beslutninger, siger Steffen Ludvigsen.

- Hvis vi udelukkende skulle køre efter reglerne, ville der nok være en del danske bilister, som blev kede af det, siger vognmanden.

Læs også Punkterede under overhaling på motorvej: Kørte ind i bil

Asbjørn Vester, der altså oplevede den hasarderede overhaling på tætteste hold, var under alle omstændigheder meget rystet. 

- Allerede fra da vi var kørt af motorvejen, kunne jeg følge ham i bagspejlet og se, at han virkelig ville fremad. Han kørte konstant op i røven på mig, og jeg tænkte, hvad er det da for en idiot, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND mandag.

Har ikke fortrudt

Asbjørn Vester har fået et hav af kommentarer på videoen, og flere har også sendt ham private beskeder på Facebook. Men selvom flere af reaktionerne ikke er ret pæne, så står han ved, at det var vigtigt at optage videoen og dele den.

Jeg har ikke fortrudt, at jeg har lagt den video op. Hvis den slags skete i dag, ville jeg gøre det igen.

Asbjørn Vester, lastbilchauffør

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg har lagt den video op. Hvis den slags skete i dag, ville jeg gøre det igen, siger Asbjørn Vester.

Antallet af lastbiler involveret i ulykker har været faldende gennem det seneste 10 år, viser en opgørelse fra Havarikommissionen. 

Øverst på siden kan du se den meget omtalte video af overhalingen, der fandt sted på landevejen vest for Horsens.