Fanebærers far fik sig en stor overraskelse: - Jeg var rørt til tårer

Jonas Warrers far havde indstillet sig på, at han ikke skulle se sin søn bære dannebrog ind på det olympiske stadion, men pludselig fik han sig en overraskelse midt ude på Aarhus Bugten.

Den 42-årige, aarhusianske 49er-sejler, Jonas Warrers var kun seks år, da han sejlede alene for allerførste gang. Den historie gør sig også gældende for Jonas Warrers farfar og far, som beskriver sejlsporten som en familiesport.

Derfor ærgrede det også Jonas Warrers far, Peter Warrer, at han ikke havde mulighed for at se sin søn bære dannebrog ind på det olympiske stadion i Tokyo ved OL’s åbningsceremoni klokken 13:00 fredag, da OL officielt blev skudt i gang.

- Jeg vil rigtig gerne se det, også nu hvor han er udpeget som fanebærer. Det er jo stort. Men det vigtigste er Jonas’ præstationen ude på banen, og det ser vi helt vanvittigt meget frem til at følge, sagde Peter Warrer tidligere på dagen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jonas Warrers OL-karriere

Den stolte far var forhindret i at se åbningsceremonien live, fordi han har overtaget Jonas’ M32, som han i dag klokken 13:00 skulle sejle kapsejlads i i Aarhusbugten til den europæiske M32-serie sammen med resten af sit team.

- Jeg vil sindssygt gerne se åbningsceremonien, men jeg kommer desværre ikke til at se det direkte, men forskudt. Den europæiske M32-serie er en stor ting, som har været planlagt længe, og der kommer folk fra hele Europa, så det kan desværre ikke bare aflyses, sagde han tidligere i dag, fredag, men dagen endte med at blive helt anderledes, end han havde forventet. 

De sidste to gange den aarhusianske 49'er-sejler, Jonas Warrer, har deltaget i de Olympiske Lege, har hans far, Peter Warrer, fulgt med på sidelinjen. Her ses Jonas Warrer sammen med sin far og sin bror til OL i Rio.
De sidste to gange den aarhusianske 49'er-sejler, Jonas Warrer, har deltaget i de Olympiske Lege, har hans far, Peter Warrer, fulgt med på sidelinjen. Her ses Jonas Warrer sammen med sin far og sin bror til OL i Rio.

Stor overraskelse midt i kapsejlads

Da åbningsceremonien gik i gang, fik Peter Warrer sig dog noget af en overraskelse midt ude på Aarhusbugten, da kapsejladsen var i fuld gang. 

- Pludselig bliver der meddelt, gennem en sender vi har om bord og et anlæg, at sejladsen bliver suspenderet for en periode, fordi det danske hold skal have mulighed for at se de danske atleters indmarch med Jonas som fanebærer. Jeg blev meget overrasket, fortæller Peter Warrer til TV2 ØSTJYLLAND her til aften. 

VIDEO: Peter Warrer er meget rørt over, at hans søn var udnævnt som fanebærer for de danske atleter.

Cirka to minutter senere stod Peter Warrer med en iPad i hånden, som baneledelsen sejlede ud til ham, og så sad han sammen med sit hold og så de danske atleters indmarch.

- Det er ganske usædvanligt, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var meget rørende. Jeg var rørt til tårer, siger den stolte far.

Da de danske atleter var færdige med indmarchen blev iPad'en afleveret tilbage, og efter Peter Warrer havde takket alle sine konkurrenter, påbegyndte sejladsen, som om intet var hændt.

- Der var en stor respekt fra konkurrenterne, og jeg takkede dem mange gange, og da sejladsen var færdig, drak vi øl sammen på Aarhus Ø, siger Peter Warrer. 

Storskærm og samvær på lystbådehavnen

Peter Warrer forventer dog, at han får rig mulighed for at se sin søn sejle de kommende dage.

- Jeg står tidligt op og ser ham sejle, når han skal sejle kl. 5 om morgenen dansk tid, og jeg skal også se ham, når han sejler på de andre tidspunkter, siger Peter Warrer.

Han er medlem af Aarhus Sejlklub, som ligger i Aarhus Lystbådehavn, og her har de lavet et såkaldt OL-meeting point, hvor de har sat en fladskærm op, så alle interesserede kan komme og følge sejladsen.

- Vi fik ideen lynhurtigt, og vi håber, vi kan sparke det i gang til klokken 12, så alle kan se åbningsceremonien. Jeg vil være der det meste af tiden og se OL-sejladserne. Alle, som vil se det og hygge sig imens, er velkomne, og så kan de også opleve det samvær og fællesskab, vi har omkring sporten her i klubben, siger Peter Warrer.