EM-finalen vises på storskærm midt i Aarhus

Når kvindelandsholdet søndag kl. 17 spiller EM-finalen mod Holland, kan du se den på storskærm på Bispetorv

Da kvindelandsholdets vandt efter straffespark mod Østrig i semifinalen brød jublen løs. Foto: Tobias Schwarz - Scanpix

I semifinalen scorede Nadia Nadim i den afgørende straffesparkskonkurrence. Foto: Tobias Schwarz - Scanpix

Billetterne til EM-finalen er allerede udsolgt, så stormskærms-arrangementet i Aarhus er en god mulighed for at samles om at heppe på Danmark. Foto: Tobias Schwarz - Scanpix

1 af 3

De danske fodboldkvinder spillede sig torsdag efter straffesparkskonkurrence mod Østrig videre til en historisk EM-finale mod værterne fra Holland. Den kamp spilles søndag kl. 17 og vises på storskærm i Aarhus.

TV 2 inviterer nemlig i samarbejde med Aarhus Kommune til fodboldfest på Bispetorv, hvor storskærmen tændes til optakt kl. 15.05.

Læs også Østjyske Superliga-klubber siger nej tak til kvindefodbold

- TV 2 har en stolt tradition for at samle danskerne om de store begivenheder, og lige nu er kvindelandsholdet med over en million seere til EM-semifinalen dét, vi taler om og følger med i. Derfor er EM-finalen en begivenhed, som vi gerne vil give mulighed for at se på storskærm sammen med fodboldentusiaster i alle aldre, siger sportschef på TV2, Frederik Lauesen.

Rådmand: Samler nationen

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), glæder sig over, at Aarhus på denne måde kan være med til at fejre kvindelandsholdets succes.

- Det danske kvindelandshold har formået at samle nationen. De har med deres charme, fællesskab og sportslige succes formået at spille sig ind i vores hjerter. Jeg ser frem til en fantastisk fodboldfest i hjertet af Aarhus og krydser fingre for den ultimative succes i Holland, siger Rabih Azad-Ahmad.

05:39

VIDEO: Fodboldklubber håber, at landsholdets succes kan få flere kvinder til at snøre støvlerne.

Luk video

Der er gratis adgang til storskærmsarrangementerne i Aarhus og København.

Kvindefodbold slog alle rekorder, da Danmark torsdag aften for første gang spillede sig i en EM-finale. Torsdagens semifinale på TV 2 havde over én million seere i snit – og næsten 1,5 million seere, da afgørelsen faldt i straffesparkkonkurrencen.