Efterlyste gerningsmand til groft hærværk: På én time var han fundet

Østjyllands Politi efterlyste tidligere på dagen en mand mistænkt for flere tilfælde af groft hærværk. Med hjælp fra offentligheden fandt man ham

En mand er blandt andet sigtet for at have smadret en rude på en bil og lavet skader på en anden for op mod 100.000 kroner. Genrefoto.

Folk er særdeles opmærksomme, når politiet efterlyser gerningsmænd til forbrydelser. Især hvis der bliver offentliggjort overvågningsbilleder og video. Det var en efterlysning af en hærværksmand onsdag et eksempel på.

Østjyllands Politi havde forgæves forsøgt at finde gerningsmanden til flere tilfælde af groft hærværk mod biler i en parkeringskælder på Frederiks Plads i Aarhus natten til den 22. oktober.

Læs også Vejdirektoratet om stærekasse-hærværk: Vi vidste det ville ske

Onsdag blev billeder og video fra overvågningskameraet i kælderen så offentliggjort. Og så var der gevinst.

- Manden på billedet er mistænkt for at have begået groft hærværk mod to biler ved blandt andet at have sparket sidespejle af, knust lygterne og ridset skærmene med en skarp genstand, lød det fra politiet.

Hærværket blev begået mod biler parkeret i en parkeringskælder under Frederiks Plads i Aarhus. Foto: Google Maps

Skader for 100.000 kroner

På overvågningsbilleder ses manden sparke mod en bil, mens han fra en anden vinkel ses med en sten i hånden, som han formodes at have brugt til at begå hærværk mod en anden bil, der fik skader for op mod 100.000 kroner.

Efter at efterlysningen havde været fremme i offentligheden i blot én time, var der bid.

- Vi har nu fået genkendt gerningsmanden til flere hærværk mod biler, efter vi sendte en efterlysning ud. Tak for delinger, I er sørme effektive, skrev politiet på Twitter.

Manden er også mistænkt for at have knust en rude i en tredje bil og stjålet genstande fra bilen.