Dømt for trusler mod Grimhøj-Imam

33-årig slipper for fængseling

En 33-årig it-konsulent idømmes ved Retten på Frederiksberg tre måneders betinget fængsel for at have tilskyndet til en forbrydelse og for trusler på livet mod blandt andre en imam fra Grimhøjmoskeen i Brabrand ved Aarhus og politiet.

Anklagemyndigheden havde krævet tre måneders ubetinget fængsel, men grundet mandens gode private forhold - han har blandt andet et lille barn - vælger retten at gøre dommen betinget.

I stedet for ubetinget fængsel får manden 60 timers samfundstjeneste.

Den 33-årige mand har erkendt, at han i september sidste år i forbindelse med sit arbejde brugte en computer tilhørende Odsherred Teater til at sende en mail til PET og Ekstra Bladet.

Heri truede han blandt andet med drab på en imam fra den omstridte Grimhøjmoské i Brabrand.

Se: 33-årig truede Grimhøj-imam

Den imam, der har udtalt sig om IS ude i Grimhøj-moskeen: Fjern ham inden søndag den 7/9 2014, ellers fjerner vi ham. Alle salafister og jihadister, der støtter IS, vil fra i dag være lovløse, skrev it-konsulenten blandt andet.

Han skrev desuden om en "åben jagtsæson" på jihadister og om en såkaldt "Operation Affaldskværn", der inden længe ville blive iværksat.

- I skal vælge side nu, og I skal vælge rigtigt. Hvis I sammenslutter jer med de fremmedfjendske racistiske salafister, kommer I til at få samme behandling, som de modtager, lød det desuden truende mod PET.

Det fik politiet til at iværksætte en større operation, hvor blandt andre en medarbejder på Odsherred Teater blev anholdt, inden man fandt frem til den egentlige gerningsmand.

- Man burde kunne sige sig selv, at politiet ville reagere på sådan noget her. Det er i den grad udansk at udtrykke sin utilfredshed med noget ved at true nogen på livet, siger retsformand Ulla Otken under domsafsigelsen.

- Vi giver dig en betinget dom blandt andet på grund af dine personlige betingelser.

Den dømte it-konsulent modtager dommen.

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus