De hvide telte lukker - Her kan du fremover få COVID-19 test

Testteltene ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus lukker, så både personer med og uden symptomer på COVID-19 skal nu testes i et nyt center ved Aarhus Universitetshospital.

Det er slut med at svinge forbi Vejlby-Risskov Hallen for at blive coronatestet.

Mandag åbner 'COVID Testcenter Aarhus', der skal samle byens testfaciliteter.

Tidligere har man testet personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - i de hvide telte på parkeringspladsen ved Vejlby-Risskov Hallen, men mandag morgen flyttes test af denne gruppe til Aarhus Universitetshospital.

Sådan foregår testningen fremover i Aarhus

- Idéen er simpelthen, at det skal være nemmere at finde ud, hvor man skal gå hen for at blive testet. At der har været to testcentre har givet uklarhed, så vi samler det for at gøre det nemmere for folk at navigere i, siger Annette Falkenberg, der er oversygeplejerske på afdelingen for infektionssygdomme på AUH.

Det nye testcenter, der ligger på den nordlige side af Aarhus Universitetshospital, består af en række vintersikre pavilloner, der skal afløse de nuværende hvide testtelte ved Vejlby-Risskov Hallen og på AUH.

Testcenteret er både for gående og for folk i bil.

Her ligger COVID Testcenter Aarhus.
Her ligger COVID Testcenter Aarhus. Foto: Region Midtjylland

Udover at gøre det nemmere at finde ud af, hvor man skal dukke op til sin test, skal samlingen også sørge for, at man får udnyttet ressourcerne bedre, da man nu kun skal have bemanding ét sted, siger Annette Falkenberg, der er oversygeplejerske på afdelingen for infektionssygdomme på AUH.

Det nye testcenter består udover pavilloner også af containere og barakker, der skal sørge for, at både personale og testpersoner kan holde varmen, nu når vi nærmer os vinteren.

Ved siden af COVID Testcenter Aarhus er Statens Serum Institut ved at opføre en laboratoriebygning, hvor der skal analyseres covid-19 tests fra personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - i hele Vestdanmark.

Praktiske oplysninger

Veteraner

Afghanistanveteran holder sommertogt for andre som ham

Regn

Den kommende uge kan byde på en hel måneds regn

thumbnail_IMG_4555

Mystisk solouheld i Aarhus V: Føreren forsvundet

20200619-091158-L-1920x1279we

DMI varsler kraftig regn og skybrud, som kan ende i oversvømmelser

20210620-120009-L-1920x1183we

Styrtet Silkeborg-rytter slipper nådigt fra hård landing

20210716-190013-7-1920x1280we

play Ophidset alpaca skubber gæster omkuld - Uenighed om spark og bid

Dagens mest læste