De første medarbejdere rykker i dag ind på det nye hospital

Det er en stor dag i Skejby, for nu får de første ansatte lov til at flytte ind i de nye omgivelser

I morges flyttede nogle af de allerførste medarbejdere officielt ind på Det Nye – gigantiske – Universitetshospital (DNU) i Skejby.

- Det er en milepæl for os. Det er jo i dag, vi bliver målt på, om byggeriet faktisk fungerer. Selvom brugerne har været herude før, er det dagen i dag, vi alle sammen har glædet os til, siger projektdirektør Carsten Kronborg.

Det er afdelingen for blodprøver og biokemi, der som den første afdeling på Det Nye Universitetshospital i dag har slået dørene op.

Helt færdigt i 2019
Afdelingen er i alt 14.000 kvadratmeter stor, og er en såkaldt laboratoriebygning. Det betyder blandt andet, at den er meget teknologisk tung. 

- I forhold til et almindeligt kontorbyggeri bruger det her for eksempel fire gange så meget luft. Det har været et kompliceret hus at bygge, og der har været udfordringer undervejs. Men nu er det løst, og vi er klar til at flytte ind, siger Carsten Kronborg, som påpeger, at byggeriet af Det Nye Universitetshospital generelt følger den planlagte tidsplan.

I alt skal 200 medarbejdere have deres daglige gang på afdelingen for blodprøver og biokemi.

Byggeriet af Det Nye Universitetshospital, som bliver Danmarks største, når det står færdigt, startede i 2009. Det samlede hospital forventes at være taget fuldt i brug i 2019.

Øverst i artiklen kan du se et længere interview med Carsten Kronborg og klip fra dagens flytning.