Rundvisning på DNU: Jeg kan godt lide de røde gulve

Hele 600 mennesker var mødt op til rundvisning på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

02:36

Omkring 600 nysgerrige mødte i går op til rundvisning på Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU.

- Det er fantastisk, at der er så mange, der interesserer sig for det. Då får et indblik i, hvordan behandlinger foretages og hvordan man optimerer, siger Carsten Kronborg, projektleder på DNU, Aarhus.

En af dem, der var mødt op til rundvisningen, var Sanna Grønbeck Sørensen. DNU kan meget vel blive hendes kommende arbejdsplads, når hun om et år er færdig som sygeplejerske.

- Jeg er spændt på, hvordan det her kæmpe nye sygehus kommer til at fungere, siger Sanne Grønbeck Sørensen, sygeplejestuderende, Aarhus.

Rundvisningen begyndte i den nye akutafdeling, hvor der er lægevagt og skadestue.

- Jeg kan godt lide de her røde gulve, de har, siger Sanne Grønbeck Sørensen.

Læs også Kom med en tur på de nye enestuer på AUH i Skejby

Men ændringerne, der er lavet på netop den afdeling, kan godt gøre hende lidt betænkelig i forhold til, om hun kan se netop den afdeling som sin fremtidige arbejdsplads.

- Jeg blev overrasket over, at psykiatrisk modtagelse hører sammen med de somatiske. Jeg kan godt se, at det er rart, at de ikke føler sig anderledes. Men det kan også være rart at være skærmet lidt, når man er i en sårbar situation, siger Sanne Grønbeck.

Næste stop på rundturen handler om at kunne finde rundt i de mange gange på den nordlige fløj af hospitalet.

- Det er rigtig stort, og da jeg så skiltene, var min første tanke, at det mindede mig om en lufthavn, siger Sanne Grønbeck Sørensen.

Læs også De første medarbejdere rykker i dag ind på det nye hospital

De interesserede fik også mulighed for at se, hvordan blodprøver der skal analyseres på DNU bliver sendt rundt med rørpost. Transportsystemet skulle gerne medføre hurtigere svar på blodprøver.

Sidste stop er sengeafsnittene, hvor der er enkelt-stuer.

- Jeg er stor fan af, at pårørende også kan overnatte her. Og jeg kan godt lide, at de har lavet træskabe, så det ikke bare bliver hvidt og klinisk det hele. Jeg er sikker på, at det bliver et godt sted at arbejde, siger Sanne Grønbeck Sørensen.

Øverst kan du se hele indslaget og få en rundvisning på DNU.