'Danmarks største stalker': Erkender 358 brud på tilhold

En 57-årig mand fremstilles onsdag formiddag i Danmarks største stalkingsag. Manden er sigtet for 350 brud på sit tilhold. Han erkender de faktiske forhold.

Den 57-årige mand er sigtet for at have overtrådt sit tilhold mod kvinden, som han har børn med. 

Det er ifølge sigtelsen sket ved, at manden har oprettet "ikke mindre end 358 kommentarer" på Facebook om den 40-årige kvinde på trods af, at han allerede har et tilhold. 

Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 10.00. 

TV2 ØSTJYLLAND er til stede i Retten i Aarhus. Den anholdte er iført blå jeans, blå/lilla skjorte og en grøn outdoorjakke. Manden taler bestemt og med stor overbevisning i stemmen og erkender at have lavet alle opslagene, men nægter sig skyldig, oplyser TV2 ØSTJYLLANDs reporter i retten.

Den anholdte forklarer i retten, at han ikke var klar over, at han ikke måtte omtale hende på de sociale medier, da han kun havde skimmet tilholdet.

Han kan ikke forstå, at der findes sådan en regel, forklarer han, og han kan ikke forestille sig, hvorfor han ikke må forklare sig og fortælle om sine oplevelser, når "de andre har lavet en løgnagtig podcast", siger han i retten med henvisning til TV2 ØSTJYLLANDs podcast Danmarks Største Stalker.

Han mener ikke, at det kan passe, at vi lever i et land, hvor han ikke må fortælle sin egen version af en sag, når hun har udgivet sin version offentligt.

Lyt til podcasten Forfulgt - af Danmarks største stalker

Han erkender i retten alle opslagene, og at han har skrevet alt, hvad der står på hans Facebook-profil, og at han kan huske hvert enkelt opslag.

Ifølge ham er påstandene i podcasten usande, og han har altså brugt Facebook-platformen til at argumentere for sin side af sagen. Han blev tilbudt at deltage i podcasten, men takkede nej.

I retten forklarer han, at han har brugt Facebook til at lukke 'damp ud', fordi han var så rasende over podcasten. 

Manden har siden 2019 haft et tilhold mod at kontakte eller omtale sin kone. Han er tre gange idømt fængselsstraf for sin stalking af sin kone og deres børn. I den første dom brød han tilholdet 1516 gange, og i maj skulle han have været i retten igen. 

Sagen blev udskudt, men anklageskriftet viste, at han er tiltalt for at møde op ved kvindens private adresse, hvor hun bor med sin nye mand. 

De bor på en blind vej, men alligevel kom den 57-årige mand kørende forbi huset i sin Ford Mondeo i marts i år. I anklageskriftet er han også tiltalt for at have lagt opslag ud på sin Facebookprofil om sin ekskone og deres børn. Børnene har han haft tilhold mod at kontakte siden 2020. 

TV2 ØSTJYLLAND er bekendt med den anholdtes identitet, og af hans Facebook-profil fremgår det, at han trods tilholdet dagligt har lavet opslag om kvinden og deres fælles børn. 

Her er et par eksempler på Facebook-kommentarerne

- Jeg har aldrig nogensinde i hele mit liv set SÅ livsfarlig en psykopat jonglere rundt med folk og sælge punanien SÅ billigt og intrigere SÅ modbydeligt og beskidt og rundsmadre sine egne børn SÅ grotesk.

- Jeg har aldrig set en dårligere mor. Aldrig.

- Jeg har aldrig nogensinde set noget menneske søle sig til i så grotesk ulækre mænd og trække sin familie så effektivt ud i lokummet med så groteske svinestreger.

Det vides ikke, om eksemplerne er en del af den aktuelle fremstilling af manden.

Et polititilhold giver både forbud mod personlig kontakt, men også telefonopkald, e-mails, breve eller beskeder på sociale netværk - uanset om henvendelserne er fredelige eller uvenlige. 

Det er også forbudt at henvende sig indirekte. Det betyder, at det, som i den aktuelle sag, heller ikke er tilladt at udtale sig om vedkommende på nettet. 

Østjyllands Politi oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at manden blev anholdt på sin bopæl, der er hjemme ved hans mor på fjerde år, tirsdag klokken 10.28.