Coronapas med børnesygdomme – men turistmagneter glæder sig

En digital coronapas-løsning blev fredag lanceret til stor glæde for turistattraktionerne.

Fredag var første dag, hvor danskerne kunne hente den nye coronapas-app, der skal gøre det lettere at komme ind restauranter, cafeer og attraktioner, hvis man for nyligt er testet negativ eller er blevet vaccineret.

- Så det bliver nemmere for den enkelte dansker, vores erhvervsliv og andre, der har til opgave at sørge for, at tingene er i orden, sagde finansminister Nicolai Wammen på et pressemøde med flere andre ministre.

Men helt nemt var det ikke for alle, der fredag prøvede at hente og bruge den nye app.

quote Det, at appen selv fortæller mig, om den er gyldig eller udløbet, er en stor lettelse

- Allan Arve Vestbæk, Den Gamle By

- Der står ”prøv venligst igen om et par minutter”, siger August Due Bisgaard, da TV2 ØSTJYLLAND møder ham foran indgangen til Den Gamle By i Aarhus.

Turistattraktioner glæder sig

Flere har fredag blandt andet klaget over, at appen er svær at finde.

August Due Bisgaard ser frem til, at appen kan gøre livet nemmere, men måtte efter en halv times forsøg på at få den nye app til at virke opgive.

Redningen blev, at han i stedet kunne bruge den tidligere app til at fremvise sit coronapas.

For turistattraktionerne i Østjylland er den nye app en kærkommen gave her inden sommersæsonen, hvor mange håber at få besøg af tusinde af gæster.

- Det er fantastisk. Det, at appen selv fortæller mig, om den er gyldig eller udløbet, er en stor lettelse. Det gør det hurtigere for både os og kunderne, siger Allan Arve Vestbæk, leder for reception og billetsalg i Den Gamle By.

Det samme budskab melder også Tivoli Friheden og Ree Park Safari, hvor personalet glæder sig til en ny og smartere måde at tjekke deres gæster. Den hidtidige måde har været ustabil og krævende, lyder det.