Café Kaffegal: S-politiker stiller spørgsmål til minister

Jens Joel (S) stiller §20-spørgsmål til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen - og får svar på onsdag

Socialøkonomiske virksomheder som Café Kaffegal i Aarhus har dispensation fra det såkaldte "rimelighedskrav", der i praksis betyder, at antallet af ansatte med løntilskud i en virksomhed højest må være en person per fem almindeligt ansatte, men den dispensation udløber med udgangen af 2016, og det kan betyde, at bestyreren af caféen, Brian Sørensen, må fyre 20 medarbejdere og lukke caféen.

Det har skabt røre blandt mange aarhusianere, og i skrivende stund er Brian Sørensens opslag på Facebook om situationen blevet delt 32.653 gange. Jens Joel (S) er østjysk medlem af Folketinget, og han har nu besluttet sig for at bringe sagen op for beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

- Tilbage i 2013 inviterede Brian (Sørensen, red.) mig på en kop kaffe på Café Kaffegal, for han var presset af, at Café Kaffegal blev betragtet som en almindelig virksomhed. Vi tog problemstillingen op med daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Der blev siden fundet en løsning på området, men ordningen bliver så udfaset nu med udgangen af 2016, og det er selvfølgelig frustrerende. Derfor vil jeg stille en række §20-spørgsmål til beskæftigelsesministeren, fortæller Jens Joel til tv2oj.dk.

Fælles fodslag til kamp for Café Kaffegal

Spørgsmålene skal udfærdiges og afleveres senest på fredag, og onsdag i næste uge bliver de besvaret mundtligt af beskæftigelsesministeren.

- Jeg forventer for det første, at ministeren har en forklaring på, hvorfor ordningen falder væk, og hvad han efterfølgende har tænkt sig at gøre for at bibeholde et rummeligt arbejdsmarked. Jeg forventer, at han har en plan for, hvordan vi sikrer de psykisk sårbare og andre, der vil bidrage på arbejdsmarkedet, og hvis han ikke har en plan, må han i gang med at lave en. Vi kan ikke leve med, at der ikke sker noget på området, og vi vil selvfølgelig tage fat i andre partier for at lægge pres på ham, hvis ministeren er ligeglad, lyder det fra Jens Joel.

Han er optimistisk i forhold til at finde en løsning for Café Kaffegal og andre, der er i samme situation.

- Café Kaffegal bevarer altid det gode humør, og det skal de bestemt også gøre nu. Det er tudetosset at spænde ben for virksomheder, der bevarer arbejdspladser for folk, som har svært ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet, og jeg forventer selvfølgelig, at man går seriøst ind i den her problemstilling, for de skal ikke i samme bås som andre 100 procent kommercielle virksomheder, fortæller Jens Joel.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu