Cæcilie stod frem og fortalte om kritik af sin krop - nu får hun hadbeskeder

Beskederne er væltet ind, efter 19-årige Cæcilie Agerbæk Fokdal stod frem i TV2 ØSTJYLLAND og fortalte om en ubehagelig oplevelse med en kunde.

Da Cæcilie Agerbæk Fokdal søndag var på arbejde i Salling-bageren i Aarhus, kritiserede en ældre kunde hendes tatoveringer på armene og sagde, de var grimme. 

- Jeg har oplevet mange trælse kunder, men jeg er aldrig før blevet angrebet på mit udseende. Det var ret chokerende. Men fordi jeg var på arbejde, var jeg nødt til at bare at ignorere det, fortalte Cæcilie Agerbæk Fokdal efterfølgende om episoden til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er disse tatoveringer, der har fået kritik.
Det er disse tatoveringer, der har fået kritik. Foto: Privatfoto

Og den fortælling har så affødt en hel del reaktioner. 

- Der nogen, der har skrevet nogle grimme og hadefulde beskeder til mig privat. Noget af det er helt absurd sagt. Men jeg er heldigvis en ret hårdfør person, siger Cæcilie Agerbæk Fokdal. 

En har eksempelvis skrevet 'du ligner en retarderet', mens hendes bryster også er blevet kommenteret med ordene 'trælse små latterlige patter du har'. Nogle har også skrevet, at de mener, hun skal dække sine tatoveringer til, når hun er på arbejde. 

Screendump af beskeder Cæcilie Agerbæk Fokdal har modtaget på Instagram fra fremmede.
Screendump af beskeder Cæcilie Agerbæk Fokdal har modtaget på Instagram fra fremmede. Foto: Privatfoto

Cæcilie Agerbæk Fokdal vurderer, at 20 procent at de beskeder, hun har modtaget på diverse sociale medier, har været ubehagelige, mens de resterende 80 procent var været venlige og opmuntrende. 

- Heldigvis har de fleste været søde. Mange har skrevet, at de er glade for, at jeg har sat fokus på problemet, fordi de selv har haft lignende oplevelser med ubehøvlede kunder, der kommenterer på deres udseende, siger hun. 

Mange har også sendt rosende beskeder til Cæcilie Agerbæk Fokdal.
Mange har også sendt rosende beskeder til Cæcilie Agerbæk Fokdal. Foto: Privatfoto

En har eksempelvis skrevet til hende, at hun underviser unge mennesker, der også har fået lignende kommentarer, og at både hun og de unge, har fået noget godt ud af Cæcilies opråb. 

En anden skriver, at han også har oplevet at få negative kommentarer om sine tatoveringer på arbejdet:

'Tak for at sætte fokus på det med dine tusser. Jeg selv prøvet utallige gange at bare passe mit arbejde - eller bare gå udenfor og handle - og få rigtig mange kommentar, og opleve hvordan man bliver behandlet. Men tak fordi du gjorde op med dig selv, at du ikke ville finde dig i det. Det vildt stærkt af dig!' 

I den første pause efter den ubehagelige ekspedition skrev Cæcilie disse noter om oplevelsen på sin telefon.
I den første pause efter den ubehagelige ekspedition skrev Cæcilie disse noter om oplevelsen på sin telefon. Foto: Privatfoto