Borgmester: Det er ærgerligt

Jacob Bundsgaard (S) om Venstres exit fra Helhedsplanen

Venstre i Aarhus meddelte mandag morgen, at de ikke længere vil bakke op om Helhedsplan-projektet i Gellerup. Og den beslutning ærgrer byens borgmester.

- Det er trist og ærgerligt, at Venstre har meddelt, at partiet ikke længere kan støtte helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Særligt nu hvor planen er ved at få konkret effekt med nedrivninger og udflytninger er det ærgerligt, at partierne springer i målet, siger Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Venstres exit sker som konsekvens af borgmesterens beslutning om at godkende opførelsen af en moské på Bautavej i Gellerup. Den placering er for tæt på Gellerup og dermed imod Helhedsplanens vision, lyder det fra Venstres Bünyamin Simsek.

Den udlægning er borgmesteren ikke enig i:

- Jeg har forsøgt at lave et kompromis mellem de ønsker, der har været fra repræsentanterne bag fælles-moskeen - og de tilkendegivelser, som Venstre og Konservative har haft med en placering af en moske uden for helhedsplanens område. Den placering, jeg har peget på, er uden for området, men det har desværre ikke været tilfredsstillende for Venstre og Konservative, siger Jacob Bundsgaard.

- Jeg mener ikke, at man kan placere en moske længere væk uden at bryde med Grundlovens principper om religionsfrihed, slutter han.

Se mere om sagen i nyhederne på TV2OJ kl. 19.30