Borgere vil ha' bus tilbage

I alt har 97 borgere har skrevet under på, at de vil have busrute 20 tilbage til Christian X's Vej i Aarhus

Foto: Midttrafik

Da sommerkøreplanen trådte i kraft 28. juni, betød det, at busrute 20 ikke længere kører forbi Christian X's Vej i det sydlige Aarhus, og det har fået borgerne i området til at protestere.

- Vi bor mange mennesker her, som har behov for den bus. Uden stoppestedet skal vi gå op til Holme Byvej, og det kan man altså ikke med en rollator. Der er for langt, siger 77-årige Rita Kisum Hansen til tv2oj.dk.

Selv når den traditionelle køreplan vender tilbage til august, bliver bus 20 væk.

Samler underskrifter

Derfor har Rita Kisum Hansen taget initiativ til en underskriftindsamling, så borgene i området omkring Christian X's vej kan få deres stoppested tilbage. Indtil videre har 97 personer skrevet under.

- Det tog tre-fire aftener. Der var mange, der ikke var hjemme, men dem, der var, skreg hurra, når jeg fortalte, hvad jeg ville. Det er både unge som gamle, der vil have stoppestedet tilbage, siger Rita Kisum Hansen.

Politisk beslutning

Omlægningen af ruten er en politisk beslutning, som blev truffet i forbindelse med budgetforliget sidste år.

- På baggrund af en evaluering af bybustrafikken, kunne man se, at flere ønskede en bedre linje fra Tranbjerg til byen - den gamle linje 1. Ved at omlægge rute 20 kan man efterkomme det ønske, siger Rigmor Korsgaard, der er chefkonsulent for kollektiv trafik i Aarhus Kommune.

- Jeg kan godt forstå, at de er trætte af det. Men vi må se på, hvor vi kan servicere flest borgere, fortsætter hun.

Bybussernes fremtid diskuteres

På onsdag vil Rita Kisum Hansen personligt aflevere underskifterne til kommunen.

- Jeg kunne sende dem, men jeg vil være sikker på, at de får dem, siger hun.

Hos kommunen er der ikke umiddelbart planer om, at busrute 20 skal tilbage til Christian X's Vej.

- Men til efteråret skal kommunen tage stilling til den fremtidige busdrift i Aarhus i forbindelse med letbanen, og der kan det her blive taget op, siger Rigmor Korsgaard.