Boligdirektør fyret: Anklaget for at tage 370.000 kr. fra samfundets svageste

Direktøren er beskyldt for at have brugt boligselskabets penge til private formål.

370.000 kroner. Så mange penge mener Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber, at direktøren for Østjysk Bolig har stjålet fra selskabets beboere.

Derfor har Aarhus Kommune nu anmeldt direktøren til politiet.

- Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne, siger Bente Lykke Sørensen, forvaltningschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Fyret og bortvist

Som en direkte konsekvens af anklagerne, har Østjysk Bolig valgt at fyre direktøren med øjeblikkelig virkning. Selskabet er med egne ord dybt rystet over sagen.

- Det er barsk. Vi er enormt kede af det. Vi er glade for, at tilsynet har opdaget sagen, for det er rigtig vigtigt, at midlerne bliver brugt rigtigt. Det er derfor, sagen er meldt til politiet og vi har taget konsekvensen og afskediget direktøren og bortvist ham, siger Katja Hillers, der er formand for Østjysk Boligs bestyrelse til TV2 ØSTJYLLAND.

Afsløret af whistleblower

Fyringen og anklagen om underslæb kommer efter, at Aarhus Kommune i juni modtog en anonym henvendelse om en række kritisable forhold i boligforeningen. Siden er sagen blevet undersøgt af kommunens tilsyn, som sammen med et revisionsfirma og en advokat har udarbejdet en rapport. 

Af rapporten fremgår det, at direktøren angiveligt har brugt 370.000 kroner af boligforeningens penge til sig selv. Nogle af pengene har han siden betalt tilbage. 

Det har ikke været muligt på nuværende tidspunkt at få oplyst, hvor længe svindlen har stået på. 

Blandt Østjysk Boligs mange beboere findes mange af samfundets svageste. Det er dem, boligforeningsdirektøren er anklaget for at stjæle fra. 

Bestyrelserne har vigtig opgave

Aarhus Kommunes tilsyn har nu afleveret rapporten og en anmeldelse til Østjyllands Politi, som vil efterforske sagen og beslutte, hvad der videre skal ske. 

Uanset hvordan forløbet bliver fremadrettet, så er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune rystet over sagen. 

- Vores almene boligsektor skal bygge på tilliden til, at boligforeningen bliver drevet med en meget høj grad af offentlighed, siger Bünyamin Simsek (V). 

- Så jeg har ingen tolerance over for misbrug af boligselskabernes penge. Dette er en påmindelse til bestyrelserne i boligselskaberne om, at de har en vigtige opgave i at sikre, at tingene går ordentligt for sig.  

 

 

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

170421 digi 2 affaldsindsamling

Hundeposer, Gammel Dansk og en ble med tis: Campingplads samler 113 kilo skrald på få timer

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Dagens mest læste