Baghjul til København: Aarhus erobrer plads i top 100

Aarhus Universitet er for første gang i top 100 på prestigefyldt liste over verdens bedste universiteter

01:37

Med en placering som nummer 98 er Aarhus Universitet blandt verdens 100 bedste universiteter. Det viser en ny ranking, som World University Rankings fra The Times Higher Education har udarbejdet.

Og placeringen på netop denne liste er noget særligt, fordi ranglisten bliver anset for at være en af verdens mest prestigefyldte.

- Det er en stor anerkendelse af den kvalitet og den faglighed, der er på Aarhus Universitet. De er blandt eliten, og det er med til at markere Aarhus internationalt, siger Bünyamin Simsek, Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Læs også Aarhus Universitet optager flest af alle i landet

Med en top 100-placering på den anerkendte rangliste overhaler Aarhus Universitet blandt andet Københavns Universitet, som rykker 38 pladser tilbage til nummer 120 på listen.

Dermed er Aarhus Universitet - ifølge ranglisten - Danmarks bedste.

- Vi får nemmere ved at tiltrække forskere og internationale studerende til universitetet, og det er jeg meget stolt af, siger Bünyamin Simsek.

Læs også Aarhus Universitet skal spare 280 millioner kroner

Ranglisten måler blandt andet på forskning og undervisning, og Aarhus Universitet er rykket otte pladser frem siden sidste år. Placeringen i top 100 på denne rangliste er den første af slagsen for Aarhus.

Aarhus Universitet er ifølge Times Higher Education gået frem på ranglisten over verdens bedste universiteter på grund af deres færdigheder og evner inde for forskning og undervisning.

- Det er vigtigt at fremhæve, at Aarhus Universitet ikke er et privat universitet ligesom størstedelen i top 100 på listen. Man skal ikke betale tusindvis af kroner for at læse her, og det gør anerkendelsen endnu større, at et offentligt universitet kan score så højt på sådan en liste, siger Bünyamin Simsek.

Top tre på listen over verdens bedste universiteter på den nye World University Ranking fra The Times Higher Education er University of Oxford, California institute og technolgy og Stanford University. 

I videoen øverst i artiklen kan du se det fulde interview med Bünyamin Simsek, Rådmand, Børn og Unge, Aarhus Kommune.