Alt 'udsolgt' ved testenhed efter en halv time

Det tog ikke mange minutter, før der var lang kø ved de mobile testenheder, der i dag holdt ved Aarhus Universitet.

01:58

Den mobile testenhed blev hurtigt en stor succes.

Opdatering

Region Midtjylland har udvidet kapaciteten til 514 personer, der kan blive testet mandag.

De unge er stærkt repræsenteret i smittetallene. Derfor har Studenterrådet ved Aarhus Universitet længe talt for, at det skulle være muligt for de studerende at blive testet nær universitetet.

Mandag morgen blev det en realitet, og det blev hurtigt en succes. Klokken 7.30 mandag morgen - halvanden time før testenheden åbnede - begyndte de første at stille sig i kø. 

Læs også Syv nye centre skal teste borgere med og uden symptomer

En halv time efter de første blev testet, var der uddelt samtlige af de kønumre, som Region Midtjylland har kapacitet til at teste ved de to mobile enheder i løbet af mandag. 

- Der er 450 personer, der har fået et kønummer. Det er det, man forventer, man kan nå i åbningstiden, siger TV2 ØSTJYLLANDs journalist Katrine Bøjesen, der er til stede ved testenhederne.

Læs også Overlæge med klart råd til unge: Bliv testet - også hvis det bare er hoste eller tør hals

Hun fortæller, at der primært er tale om unge mennesker, der er mødt op for at blive testet. Netop den gruppe har været kraftigt repræsenteret i smittestatistikkerne den seneste tid, og de har taget budskabet om at blive testet til sig på trods af lang ventetid og gråt efterårsvejr. 

- De bagerste i kø har fire timers ventetid, som det ser ud lige nu. Mange er også blevet i køen, selvom de ikke har fået et kønummer. De kan ikke være sikre på at blive testet i dag, siger Katrine Bøjesen. 

Læs også Unge inden krisemøde: - Vi vil have en testvogn i Uniparken

En del unge har taget lektier med for at fordrive ventetiden. 

- Vi har lige talt med et par piger, der står og laver kemi-opgave, siger Katrine Bøjesen. 

Det er endnu uvist, om Region Midtjylland også vil møde op med deres mobile testenheder ved Aarhus Universitet tirsdag. Det tager regionen stilling til mandag.

De unge bruger blandt andet ventetiden på at lave lektier Foto: TV2 Østjylland