Unge inden krisemøde: - Vi vil have en testvogn i Uniparken

Studenterrådet ved Aarhus Universitet går blandt andet ind til aftenens forhandlinger i unge-kriseledelsen med ønsket om en testvogn tættere på de studerende.

Unge-kriseledelsen bliver kommunens øverste kriseledelses højre hånd i indsatsen for at tøjle coronasmitten blandt byens mange unge. Foto: VIA University College Aarhus

Studenterrådet ved Aarhus Universitet er en del af den såkaldte unge-krisesledelse, der skal rådgive Aarhus Kommune om, hvordan man kommer smitte blandt unge til livs.

De vil blandt andet bruge deres invitation til at foreslå kommunen at gå i dialog med regionsrådet om en testvogn i Uniparken.

Læs også Ny unge-kriseledelse: Aarhus nedsætter særligt råd for at mindske smitte hos unge

Det fortæller næstformand Marie Dall til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har foreslået en testvogn i Uniparken den seneste måned uden held – forhåbentlig kommer det til at ske nu, siger hun.

Det er ærgerligt, at de studerende bliver gjort til syndebukke.

Næstformand, Studenterrådet ved Aarhus Universitet, Marie Dall 

Derudover vil studenterrådet vigtigste rolle - ifølge næstformanden - være at fungere som talerør og bindeled mellem de studerende og borgmesteren.

Brug for noget konkret

På et pressemøde tirsdag opfordrede Jacob Bundsgaard (S) de unge til at begrænse den fysiske kontakt.

Tirsdag kl. 10 var der pressemøde på Aarhus Rådhus om den aktuelle smittesituation. Foto: TV2 Foto: TV2

- Jeg ved godt, at det næsten er en urimelig opfordring at henstille jer til at begrænse den sociale aktivitet. Men det er nødvendigt, hvis vi skal tage vare på de udsatte i vores samfund, sagde Jacob Bundsgaard henvendt til de unge.

Marie Dall mener dog, at den fysiske aktivitet er ved at ramme et minimum og vil til mødet bede borgmesteren om noget mere konkret.

Vi ser unge, der prioriterer helt stramt. Jeg kender flere, der har aflyst private arrangementer.

Næstformand, Studenterrådet ved Aarhus Universitet, Marie Dall

- Vi rammer snart et minimum, efter vi har aflyst alle sociale arrangementer. Vi vil have flere konkrete retningslinjer, vi kan forholde os til, Det bliver hurtigt fluffy. Vi begrænser allerede vores fysiske aktivitet, så de må komme med konkrete eksempler, fortæller Marie Dall.

De studerende står for skud

Næstformanden oplever allerede nu, at de studerende er blevet gode til at begrænse sig.

- Vi ser unge, der prioriterer helt stramt. Jeg kender flere, der har aflyst private arrangementer, forklarer hun.

Derfor er det ifølge hende også ærgerligt, at det er de studerende, der står for skud.

Læs også Sommerhuse i Syddjurs er ualmindeligt populære i år

- Det er ærgerligt, at de studerende bliver gjort til syndebukke, fortæller hun.

Men i stedet for at bruge det som noget negativt, vil hun og Studenterrådet ved Aarhus Universitet benytte de forestående møder i unge-kriseledelsen til at indgå i en dialog med kommunen.

- Det er fantastisk, vi bliver inviteret. Vi vinkler det til noget positivt, så vi får fokus på noget af det, de studerende kæmper med under corona – ensomhed for eksempel, afslutter hun.

Foreløbigt består unge-kriseledelsen af repræsentanter for Studenterrådet ved Aarhus Universitet, Akademirådet ved Erhvervsakademiet, Børn og Unge-byrådet, Ungdomskulturhuset, Aarhus Water Sports Complex, Byhøjskolen og Århus Statsgymnasium.