AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Niels Rasmussen er kommet på stadion i 43 år. Han håber, et nyt forsøg kan give ham adgang til stadion igen på trods af corona.

Niels Rasmussen er bidt af fodbold. Han er stor fan af AGF og er kommet på stadion i Aarhus - Ceres Park - de seneste 43 år.

Derfor har han store forhåbninger til et nyt forsøg, der skal undersøge smitterisikoen ved at være tilskuer på et fodboldstadion.

Forsøget kan nemlig vise sig at være Niels Rasmussens billet tilbage til hans helt store hobby:

- Det er ikke fordi, der er noget i vejen med at være sammen med familien om søndagen, men det her, det er jo det, vi lever for, siger Niels Rasmussen, da TV2 ØSTJYLLAND møder ham på stadion torsdag.

Stiller gerne op som forsøgskanin

Forsøget mangler at blive politisk godkendt, men det går ud på at lave en stor tilskuertest blandt i alt 30.000 fodboldfans. De skal fordeles på 10-15 superligakampe og hjælpe til at undersøge af smitterisiko på stadioner.

Alt forarbejdet er lavet, og planerne venter på at blive effektueret. Det siger direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, til Ritzau torsdag.

Og Niels Rasmussen stiller hellere end gerne op som forsøgskanin i undersøgelsen:

- Fuldstændig ok. Jeg møder masser af mennesker hver dag på mit job, så det kan jeg jo lige så godt gøre herude, siger han.

- Lys for enden af tunnellen

Udover fodbolden savner Niels Rasmussen også det sociale aspekt af at følge holdet helt tæt på:

- Det er jo en hobby. Og så er det jo rart at være sammen med andre mennesker på den måde også socialt. Der er vi jo bagud lige pt, siger Niels Rasmussen.

Ifølge direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, har myndighederne gennemgået projektet og stillet nogle spørgsmål i den forbindelse:

- De spørgsmål har vi via forskningsfolket besvaret. Vi mener, at vi med rimelighed kunnet løse de spørgsmål og krav, der var, siger Claus Thomsen.

Niels Rasmussen håber, at forsøget bliver til noget, og at det på længere sigt giver mulighed for, at han kan komme tilbage på stadion:

- Det vil da betyde lettelse. Så er der jo lys for enden af tunnelen, siger han.Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Dagens mest læste