Ægtepar på dyrt museumsbesøg: Parkeringsstreg var dækket af sand

Ægteparret fik en bøde for at holde udenfor en parkeringsbås. Båsens afgrænsning var dækket af sand

01:16

VIDEO: Normalt er der en hvid streg til højre i billedet, hvor parkeringsbåsen slutter. Det var der ikke i går, og derfor har ægteparret Grønbæk fået en bøde for at parkere udenfor båsen.

Det blev en dyr fornøjelse, da ægteparret Grønbæk onsdag lagde vejen forbi kunstmuseet Aros i Aarhus.

Til at begynde med tegnede det ellers til at blive en god tur. John Grønbæk og hans kone fandt en ledig plads på Aros' parkeringsplads, der ligger ved kunstmuseets bagindgang.

- Vi fandt en parkeringsplads lige ved siden af billetautomaten og købte en billet, så vi havde rigelig tid, siger John Grønbæk, der til daglig er pensionist i Odder, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Normalt er der en hvid streg til højre i billedet, hvor parkeringsbåsen slutter. Foto: Privatfoto

Godt gemt afgrænsning

Men da parret efter museumsbesøget kom tilbage til deres bil, var der sat en parkeringsbøde fast under bilens vinduesviskere.

For selv om der normalt er en parkeringsbås, hvor deres bil holdt parkeret, var den ene hvide afmærkning dækket af sand, fordi der er blevet lagt nye fjernvarmeledninger på parkeringspladsen.

Parret holder derfor lige inde over det, der er den normale afgrænsning af parkeringsbåsen.

Normalt er der en parkeringsbås, men i går var den hvide streg væk. Og derfor kom ægteparret Grønbæk til at parkere lidt udenfor båsen. Foto: Google Street View

- Da vi finder ud af, at det er en kontrolafgift på 750 kroner, bliver vi ærgerlige og springer ud af bilen for at se hvorfor, siger John Grønbæk.

På parkeringsbøden står der, at de holder udenfor båsen.

- Hvilken bås tænker jeg. Vi er ikke opmærksom på, at der er en bås. Vi kan ikke se, at der er nogle streger, og vi holder ikke i vejen for nogen, og der er fri passage til parkeringsautomaten, siger John Grønbæk.

Læs også Åbning af Aarhus 2017: P-vagterne havde travl aften

Parrets bil holder i normal afstand fra nabobilen.

- Efter vores egen mening holder vi ikke ulovligt. Park Zone bør feje, så stregerne er tydeligt markeret, når det er dem, der har tilsynspligten med parkeringspladserne, siger John Grønbæk.

Ægteparrets bil holder et lille stykke udenfor parkeringsbåsen. Problemet var, at den hvide streg var næsten dækket af sand.

Kold og kynisk damestemme

John Grønbæk kontakter derfor Park Zone.

- Men der er der en kold og kynisk damestemme, der meddeler, at hun er ligeglad, for hun kan se på et billede, at vi holder udenfor båsen. Men vi kan kun spørge hvilken bås, for vi kan ikke se nogen bås siger John Grønbæk.

Parret håber, at Park Zone besinder sig og erkender, at der mangler en optegning.

Der er der en kold og kynisk damestemme, der meddeler, at hun er ligeglad, for hun kan se på et billede, at vi holder udenfor båsen.

John Grønbæk, Odder

- Og måske at de siger, at de har været for nidkære og trækker parkeringsbøden tilbage. Men det er nok for meget at håbe, siger John Grønbæk.

John Grønbæk har skrevet til Park Zone, at de synes, at bøden er urimelig.

- Så nu må vi se. Der er flere, der ryger i den her, siger John Grønbæk.

FDM forstår deres frustration

Hos Forenede Danske Motorejere (FDM) forstår juridisk konsulent, Dennis Lange, ægteparrets frustrationer. 

- Det er en relativ utydelig markering af båsen, og de holder ikke til gene for nogen. De optager heller ingen plads, så jeg forstår, at de er frustrerede, siger Dennis Lange til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også P-vagter får ny titel: Kan hjælpe med andet end parkering

Han fortæller, at FDM modtager mange lignende henvendelser.

- De handler især om private selskaber, der går lige til kanten. Hvis man som bilist er uenig med dem skal man igennem en retssag, og det orker mange ikke. Så de betaler bare, fortæller Dennis Lange og fortsætter:

- Men der er hjælp på vej. For fra 1. juli skal de private selskaber have oprettet uafhængige klagemyndigheder, som gerne skulle give hurtigere og bedre hjælp til bilisterne.  

Aarhus Kommune ejer parkeringspladsen, men forpagter den til Aros. Derfor henviser kommunen til Aros, som dog ikke ønsker at forholde sig til sagen. Det er parkeringsselskabet Park Zone, der fører kontrollen på parkeringspladsen. Parkzone ønsker ikke at kommentere ægteparrets kritik.