87-årig dement forsvandt: Blev fundet 10 kilometer væk

Søndag eftermiddag og aften har politiet ledt efter en 87-årig dement mand fra Norddjurs. Men heldigvis blev han fundet – dog 10 kilometer væk

Den 87-årige mand forsvandt søndag fra Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade. Foto: Google Street View

Østjyllands Politi har søndag eftermiddag og aften ledt efter en 87-årig mand, der forsvandt fra en afdeling på Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade.

- Han var på en dagklinik på sygehuset og har været inde til en form for undersøgelse, og man har haft mistanke til, at han led af noget alvorligt. Og så gik han, inden man fik ham kigget efter, siger vagtchef Jens Rønberg fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 87-årige blev meldt savnet klokken 13.40, og siden da har politiet efterlyst ham i busser og taxaer.

Læs også Vold i Randers: Taxachauffør slået i ansigtet af kunde

Politiets hunde gennemsøgte også de grønne områder omkring sygehuset på Nørrebrogade i løbet af eftermiddagen. Der var desuden en patrulje ude at kigge efter manden på hans bopæl på det nordlige Djursland.

Men søndag aften måtte politiet gå skridtet videre og bede offentligheden om hjælp. Derfor skrev de en efterlysning af manden på det sociale medie Twitter.

Manden blev kort tid efter fundet i Hasselager omkring 10 kilometer væk fra sygehuset på Nørrebrogade.

- Om han er gået eller taget bussen noget af vejen eller er blevet kørt af en venlig sjæl, det ved vi ikke, siger Jens Rønberg til TV2 ØSTJYLLAND.

En vaks borger ringede

Der er en række standardprocedurer i forbindelse med forsvundne personer, og at udsende et tweet som efterlysning er en del af disse procedurer.

Næste skridt ville ifølge vagtchefen have været at sende et billede ud til offentligheden. Men heldigvis blev manden fundet inden. 

- Der var en borger, der var vaks og ringede til os. Det er derfor, vi sender et tweet ud, det er dejligt, når folk vil retweete det, vi skriver, og når de holder øje med sådan en stakkels mand, siger Jens Rønberg.