72-årig dømt for drab på overbo

En 72-årig mand er torsdag dømt for at dræbe sin overbo. Mordet blev begået i overboens lejlighed en decemberdag sidste år

Den 56-årige overbo blev i december sidste år dræbt efter flere gange at være stukket med kniv i ansigtet, på halsen, i nakken og på kroppen.

Den 56-årige overbo blev i december sidste år dræbt efter flere gange at være stukket med kniv i ansigtet, på halsen, i nakken og på kroppen.

Drabet fandt sted i en lejlighed i Trepkasgade i Aarhus Midtby. Foto: Google Maps

1 af 3

En 72-årig mand fra Aarhus er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt en anbringelsesdom på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for at have slået sin 56-årige overbo ihjel.

Mordet blev begået i en lejlighed på Trepkasgade i Aarhus i december sidste år.

Læs også 71-årig sigtet for drab på sin overbo i Aarhus

- På baggrund af den mentalerklæring, der er blevet lavet på den tiltalte, samt udtalelse fra retslægerådet, mener anklagemyndigheden ikke, at han er egnet til almindelig straf, hvorfor der var nedlagt påstand om dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden fastsat længestetid, siger Birgitte Ernst, senioranklager ved Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer: 

- Den vurdering var retten enig i, og det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med. 

Havde været i klammeri

Den 72-årige er dømt for om formiddagen mandag den 12. december 2016 at indfinde sig i sin overbos lejlighed, hvor han stak sin 56-årige overbo flere gange med kniv i ansigtet, på halsen, i nakken og på kroppen.

Læs også 71-årig sigtet for drab med adskillige knivstik

Den 72-årige mand forlod herefter lejligheden, og den 56-årige blev kort efter fundet død.

De to mænd havde natten forinden været i klammeri, hvor den 72-årige havde slået den 56-årige i ansigtet og truet ham, hvilket han også blev dømt for.

Den 72-årige, der siden har siddet varetægtsfængslet i surrogat på Psykiatrisk Hospital, modtog ifølge Østjyllands Politi dommen.

01:01

VIDEO: I december sidste år interviewede TV2 ØSTJYLLAND vicepolitikommissær René Raffo fra Østjyllands Politi om sagen. Se interviewet her.

Luk video