40.000 gæster ventes til koncert - spærrer flere veje

Omkring 40.000 gæster finder onsdag vej til Ceres Park i Aarhus til en omgang hård tysk rock.

Deres seneste single hedder Dicke Titten, hvilket løst oversat betyder store bryster.

I morgen, onsdag, besøger et af de helt store navne på rockmusik-fronten, det tyske band Rammstein, Ceres Park til en stor stadionkoncert, og sammen med dem kommer omkring 40.000 fans. 

Det kommer blandt andet til at få stor betydning for trafikken i området. Det oplyser AGF, der låner sin hjemmebane ud til koncerten. 

- Der er jo ikke det store Columbusæg. Det handler om tålmodighed, siger Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef i AGF, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er mulighed for beboerkørsel i de afspærrede områder.
Der er mulighed for beboerkørsel i de afspærrede områder. Foto: AGF

Flammer og brag

Udover de trafikale ændringer og udfordringer kommer bandet også med et sceneshow udover det sædvanlige. Det byder både på flammer og brag. Det informerer værten også om, men der er altså ingenting at være bange for. 

- Det er fantastisk, og det kan folk glæde sig til. 

- Det er jo en del af Rammsteins visuelle performance. Det er mere end en koncert, det er et show, siger Søren Højlund Carlsen. 

Siden den 17. juni har der været spærret af på parkeringspladserne omkring stadion. 

Spærrede veje

Alle de rette myndigheder er inde over og regler overholdt. Det eneste, som er en smule anderledes, er, at der er taget hensyn til at filme fra luften med eksempelvis droner, da der skal tages hensyn til ild, og at scenen er højere end normalt.

13.000 tyske fans

Ifølge kommunikationschefen er omkring 13.000 af fansene tyske, og erfaringsmæssigt kommer de tidligere og får en dag ud af det i byen, og det kommer også til at kunne mærkes.

Selvom mange af disse kommer med bus og tog, skal der også findes plads til deres parkerede biler. 

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi har en kæmpestor parkeringsplads ved væddeløbsbanen, hvor der kan holde rigtig mange, lyder det fra kommunikationschefen.

En god portion tålmodighed

Områdets beboere blev adviseret med et brev i postkassen med information om Rammstein-koncerten og Thomas Helmig forrige weekend. 

- Vi fortæller dem, at de skal have tålmodighed, men der er ingen negative tilbagemeldinger, de er bare glade for at få informationen. Og så er naboerne jo klar over, at der tit sker ting, siger Søren Højlund Carlsen. 

Koncerten er corona-udskudt fra sidste år til i år. Også for et par weekender siden lagde stadionet græs til en koncert, da Aarhus-koryfæet Thomas Helmig afholdt sin første stadionkoncert nogensinde

Bandets sidste koncert i Tyskland på touren var i Düsseldorf: