22-årig anholdt efter fund af flere fuldautomatiske våben

En 22-årig mand fra Rosenhøj-grupperingen er anholdt og fremstilles torsdag i grundlovsforhør

En 22-årig mand blev onsdag anholdt i Viby i Aarhus, og han er sigtet for besiddelse af 'særligt farlige skydevåben', oplyser Østjyllands Politi.

Manden, der ifølge politiet har tilknytning til Rosenhøj-grupperingen, fremstilles torsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi vil kræve ham varetægtsfængslet.

Læs også Politiet ophæver – igen – visitationszoner

Ved grundlovsforhøret anmodes der om dørlukning af hensyn til den videre efterforskning, og politiet er derfor sparsomme med oplysninger i sagen. Dog fortæller politiet til TV 2 | ØSTJYLLAND, at der er tale om fuldautomatiske våben, men uden at ville uddybe det yderligere,

Politiet fandt skydevåbnene den 1. september i forbindelse med en episode, hvor der var optræk til ballade blandt en større gruppe af unge i Rosenhøj. I den forbindelse blev fem personer sigtet for overtrædelse af våbenloven, da de var i besiddelse af blandt andet slagvåben, peberspray og knojern. Senere samme aften fandt politiet så de føromtalte skydevåben, der blev sat i forbindelse med den 22-årige, som derfor blev eftersøgt.

Læs også Ballade i Rosenhøj: Unge anholdt med slagvåben og knojern

I forbindelse med urolighederne mellem grupperingerne har politiet af to omgange haft oprettet visitationszoner i Rundhøj og Rosenhøj.

Den 22-årige mand har siden episoden i september været på fri fod, men onsdag formiddag blev han anholdt på en adresse i Viby. Nu skal en dommer så torsdag formiddag vurdere, om han skal varetægtsfængsles i sagen.

OPDATERING: Den 22-årige blev ved torsdagens grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.